četvrtak, 15 jun 2023 06:17

Nekadašnje Garnizonske ambulante Vojske Srbije data na korišćenje Opštoj bolnici Sombor

Na osnovu Zaklјučka Vlade RS od 10.03.2022. godine i Ugovora o davanju na korišćenje nepokretnosti u svojini RS, zavedenog u Upravi za infrastrukturu Ministarstva odbrane od 21.10.2022. godine, Komisije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, AP Vojvodina i Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“, Sombor, dana 09.06.2023. godine, izvršili su primopredaju objekata nekadašnje Garnizonske ambulante i pripadajućih garaža u vojnom kompleksu „NH Radivoj Ćirpanov“ u Somboru. Objekti su predati na korišćenje Opštoj bolnici „Dr Radivoj Simonović“ Sombor radi preselјenja Odelјenje za plućne bolesti.

Da bi se celokupan posao oko izgradnje novog objekta neometano odvijao uložen je značajan napor da se dobije na korišćenje nekadašnja Garnizonska ambulanta Vojske Srbije u koje je predviđeno da se premesti kompletno Odelјenje za plućne bolesti čija zgrada mora da se ruši i na njenom mestu zida novi objekat.

Nekadašnja garnizonska ambulanta Vojske Srbije u ulici Sime Matavulјa u Somboru, površine 1.429m2, nalazi se odma uz objekte Opšte bolnice Sombor, uz kolski ulaz u bolnicu, strateški i lokacijski veoma odgovarajuća, svojevremeno projektovana i korišćena za pružanje zdravstvenih usluga. Objekat veoma lako može da se priklјuči na postojeću kotlarnicu kao i na vodovodne, elektro i kanalizacione instalacije u bolničkom kompleksu. Površinom zadovolјava potrebe Odelјenja za plućne bolesti koje u svom sklopu ima 66 bolničkih postelјa. U narednom periodu, za privođenje nameni objekta nekadašnje garnizonske ambulante za potrebe Odelјenje za plućne bolesti, neophodno je izvršiti rekonstrukciju objekta.

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.