sreda, 14 jun 2023 05:31

Besplatna vožnja fijakerom i školica jahanja u Somboru: Evo kada počinje

Domaćini su u pozivu naveli da su besplatni programi ovogodišnje priredbe namenjeni građima Sombora i okoline, ali i svim dobronamernim posetiocima i turistima

Udruženja ljubitelja konja Zapadna Bačka iz Sombora priprema novo izdanje manifestacije „Za dušu riđanu danas vozim fraj”.

Domaćini su u pozivu naveli da su besplatni programi ovogodišnje priredbe namenjeni građima Sombora i okoline, ali i svim dobronamernim posetiocima i turistima, koji žele da se podsete, i saznaju sve ono po čemu je grad Sombor poznat, voljen i zapamćen, piše soinfo.org.

Najavljeno je da će u nedelju, 25. juna (10 do 12 sati), na somborskom fijaker placu biti omogućena besplatna vožnja fijakerom za sve zainteresovane, kao i da će nastavak manifestacije uslediti dva dana kasnije, u utorak (27. juna). Udruženje ljubitelja konja Zapadna Bačka u periodu od 17 do 19 sati (Rokovački put 46) planira školici jahanja prilagođenu najmlađima - deci.

„...Zlatno doba fijakera počelo je polovinim 19. veka...Magistrat varoški, po današnjim merilima, gradska vlada, odredi lepo fijaker plac i naredi da fijakera ne sme biti više od 30... A da kojim slučajem Velimir Velja Subotić nije zapisao priču o Jagri, a Zvonko Bogdan je opevao, sam Bog zna da li bi se o Somboru u znaku fijakera i razmišljalo. Mislim, bilo je fijakera svugde, ali se baš Petrovićevom Ravangradu zalomilo da ostane „obeležen“ kao varoš fijakera.... - citirali su zapis novinara Milića Miljenovića, koji nas, kako kažu organizatori, obavezuje da ponovo pokrenemo i „oživimo” ovaj deo našeg kulturnog nasleđa.

Pokrovitelji manifestacije „Za dušu riđanu danas vozim fraj” su Grad Sombor i Turistička organizacija grada Sombora.

Izvor: telegraf.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.