Završen pozorišni maraton u Somboru Фото / Александра Исаков
ponedeljak, 12 jun 2023 05:31

Završen pozorišni maraton u Somboru

U Narodnom pozorištu Sombor, u nedelјu u ranim jutarnjim satima predstavom ansambla domaćina „Sumnjivo lice” u režiji Jagoša Markovića, podelom nagrade, te već tradicionalnim obasipanjem cvećem publike i scene završen je ovogodišnji pozorišni maraton.

Predstava „Sumnjivo lice” na repertoaru Narodnog pozorišta u Somboru je punih 25 godina, a ovo je bilo njeno 129-to izvođenje.

Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta u Somboru pročitala je i nagrade: glumci pozorišne sezone 2022/23. somborskog teatra su Ana Rudakijević i Nikola Knežević, dok je nagrada „Iza kulisa” pripala kostimografkinji Bilјani Grgur.

Publika je u periodu od 7. do 10. juna imala prilike da vidi 14 predstava iz Srbije i regiona, neka od najzanimlјivijih ostvarenja u prethodnoj pozorišnoj sezoni. Maraton je otvorila predstava Narodnog pozorišta iz Beograda „Magbet” u režiji Jagoša Markovića, a iz večeri u veče jedna za drugom nizale su se predstave iz Bitole, Bečeja, Novog Sada, Beograda, iz Banja Luke, Zagreba, Budve. Tako je publika iz Sombora i okoline ove godine imala prilike da vidi predstave „Kiseonik” u režiji Ivana Jerčića, „Ubistvo u Orijent ekspresu” u režiji Darijana Mihajlovića, „Čovjek visine” u režiji Jane Maričić, predstavu „Bilo jednom na Brijunima” u režiji Kokana Mladenovića, „Hrkači” u režiji Nikole Pejakovića, „Kronika seoske lјubavi” Darija Harjačeka, predstavu „Nevidlјiva deca” u režiji Roberta Lenarda i „Dvoje” u režiji Igora Pavlovića, te predstavu „Sin” u režiji Ane Tomović i autorski projekat Marije Medenice „Neodustajanje”.

Za najmlađu publiku igrane su predstave „Lepotica i zverko” i „Neko se uselio u onu staru vilu”. Tokom maratona održana je i promocija knjige „Narodno pozorište u ogledalu vremena prvi i drugi deo” Jelice Stevanović, kao i tribina Iz dva ugla – „Sedam vrsta lјubavi” u kojoj učestvovali Vida Ognjenović i Mihajlo Pantić.
Srbija je zemlјa dobrih lјudi

Ove godine pozoršni maraton u Somboru odvijao se pod geslom „Ko voli pozorište?”, i za njega je postojalo veliko interesovanje publike, dok su karte rasprodate u rekordnom roku.

izvor: politika.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.