Uspešan nastup somborskih džudista na turniru u Splitu Uspešan nastup somborske "Bačke" u Splitu
nedelja, 11 jun 2023 07:13

Uspešan nastup somborskih džudista na turniru u Splitu

Proteklog vikenda na 33. Međunarodnom turniru „Kup Jadrana“, u organizaciji Džudo kluba „Split“, Somborci su osvojili četiri odličja. 

Ovo međunarodno takmičenje prepoznatljivo je po izuzetno jakoj konkurenciji u kategoriji kadeta pa srebrna medalja Andreja Vitkovića (73 kg) najbolji je pokazatelj kvalitetnog rada Somboraca koje predvodi provereni trener, sada i predsednik kluba Vlatko Belovuković.

Osim Andreja Vitkovića medaljama se okitilo još troje takmičara Džudo i sambo kluba „Bačka“. Poletarac Uglješa Kerezović (30 kg) osvojio je najsjajnije odličje.

Na visini zadatka bili su i seniori koji su se kući vratili sa dva odličja. U kategoriji do 90 kilograma Vojin Vitković je bio srebrni, a Aleksa Bjelajac u kategoriji džudista do 81 kilogram osvojio je bronzano odličje.

„Izuzetno smo zadovoljni rezultatima iz Splita. Uspeh nije slučajan jer u klubu vežba više od 80 članova sa kojima radi pet licenciranih trenera. Vojin Vitković je na proteklom Evropskom prvenstvu u sambou u Izraelu osvojio bronzano odličje i sa već pomenutim osvajačima medalja sa „Kupa Jadrana“ veliki su takmičarski potencijal »Bačke«“ – kaže trener kluba Nemanja Malbaški.

Džudo i sambo klub „Bačka“ organizovaće tradicionalni kamp u Somboru koji će biti održan od 10. do 15. jula. Rukovodilac kampa je profesor Slavko Tekić, nosilac 7. dana, selektor reprezentacije Nemačke. Veliki doprinos opstanku i radu kluba daje Boško Vitković, čiji su sinovi i velike uzdanice kluba.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.