Još jedna i NBA prsten stiže u Sombor! Nikola Jokić
nedelja, 11 jun 2023 07:05

Još jedna i NBA prsten stiže u Sombor!

Sitna povreda, problemi sa penalima i trijumf Nikole Jokića i Nagetsa!

 

Još samo pobeda.

Dupli brejk doveo je Denver na prag NBA titule, prve u istoriji franšize iz Kolorada.

Noćas su po drugi put slavili na Floridi, Aron Gordon je ubacio 27, Nikola Jokić dodao 23 poena. I klupa je dala doprinos, predvodio ih je Brus Braun sa 21 poenom, na kraju 108:95 i velikih 3:1 za Nagetse. Marej je uz 15 poena, imao 12 asistencija.

Činilo se da Majami može do preokreta kada su serijom 8:0 uspeli da smanjen prednost rivala na -5 na startu poslednje četvrtine. Jokić je dobio petu ličnu grešku, ali je Marej odgovorio trojkom, posle čega je i Džef Grin pogodio. Kada se Jokić vratio bilo je +10, na kraju su gosti bez problema stigli do pobede i velikih 3:1.

Istorija je protiv Majamija, samo jednom u 36 pokušaja tim koji je bio u ovoj situaciji je uspeo da dobije seriju.

Inače, Jokić je uz 23 poena, imao 12 skokova i 4 asistencije. Šutirao je ispod 50%, kao i Marej, ali je ostatak tima povukao. Srbin je u jednom trenutku morao u svlačionicu zbog lakše povrede, kada je stao na nogu Maksa Štrusa. Na početku druge četvrtine je kratko otišao van parketa, ali se odmah i vratio.

Zanimljivo da je Judonis Haslem proslavio 43. rođendan, pisali smo, povlači se na kraju sezone. Ako u ponedeljak Majami ne vrati seriju na Floridu, legenda završava karijeru za par dana. Noćas je i naš ruki Nikola Jović slavio 20. rođendan, bio je beba od 58 dana kada je Haslem potpisao svoj prvi ugovor sa Majamijem.

Izvor: sportske.net

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.