četvrtak, 01 jun 2023 14:17

PU Sombor: Zadovoljni odzivom građana koji predaju oružje

SOMBOR - U toku je akcija razoružavanja Srbije, koje podrazumeva nekažnjeno vraćanje oružja koje se legalno ili nelegalno nalazi kod građana.Još osam dana je otvoren poziv da se u policiji preda oružje, municija i naoružanje, a ova akcija je počela nakon što su se u Srbiji dogodila dva masovna ubistva u kojima je ubijeno 17, a ranjena 21 osoba. U Policijskoj upravi Sombor ističu za RTV da su zadovoljni odzivom predaje na nivou Zapadnobačkog okruga.
Od 8.maja, kada je počela akcija razoružavanja Srbije, vlasnici nelegalnog i legalnog oružja su Policijskoj upravi u Somboru, koja pokriva i opštine Apatin, Kulu i Odžake, predali više od 71.000 komada municije, ali i značajan broj raznog oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Jovan Reljić, načelnik Policijske uprave u Somboru za RTV kaže “Od 8.maja Policijskoj upravi u Somboru predato je 71.000 komada municije različitog kalibra, preko 1.000 komada oružja dugih i kratkih cevi i oko 350 komada minsko eksplozivnih sredstava”.

Svi oni koji još uvek razmišljaju, imaju priliku da najbližoj policijskoj stanici bez ikakvih posledica predaju sve vrste oružja i municiju koju protivpravno drže.

Jovan Reljić, načelnik Policijske uprave u Somboru za RTV navodi “Oružje je važno predati zbog sveukupne bezbednosti svih građana kako bi se oružje lagerovalo na mesta predviđena za to. Bezbednost je važna jer u suprotnom u posed mogu doći lica koja nisu sturčna da barataju i rukuju sa oružjem, pa to može dovesti do problema. Ako građani ne mogu doći lično i predati oružje, mi ćemo doći i bezbedno ga ukloniti”.

Oružje u nelegalnom posedu građani mogu predati još do 8.juna svakog radnog dana od 7 do 19 časova najbližoj policijskoj stanici.

Izvor: rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.