ponedeljak, 01 maj 2023 05:44

U Somboru obezbeđeno pružanјe inovativne usluge „Domaćin u zajednici“ kao podrška starijim i nemoćnim licima

Gradsko veće grada Sombora održalo je danas 151. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 10 tačaka.

Između ostalog, članovi Gradskog veća dali su saglasnost na predlog pravilnika o uslovima obezbeđivanja i pružanja inovativne usluge socijalne zaštite „Domaćin u zajednici“. Svrha ove usluge jeste obezbeđivanje podrške starijim, obolelim i licima sa invaliditetom u situacijama kada je porodična podrška nedovolјna ili neraspoloživa, u skladu sa procenjenim individualnim potrebama lica, koja usled nemoći, bolesti ili invaliditeta ne mogu samostalno zadovolјiti potrebe domaćinstva. Uslugom će se obezbediti odgovarajuća pomoć i podrška u domaćinstvu, u skladu sa procenom potreba korisnika i može obuhvatati održavanje dvorišta (košenje, uklanjanje lišća, iznošenje smeća, čišćenje, redovno održavanje i dr.), pripremu ogreva (cepanje drva, unošenje ogreva u pomoćne prostorije i dr.), sitne popravke u domaćinstvu (zamena sijalica, osigurača, brava i dr.).

Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaj o realizaciji menifestacije „Ravangrad Wine Fest 2022“, na kojoj je uzelo učešće preko 50 izlagača iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. Izlagačima je na somborskom festivalu vina, u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora, kotizacijom obezbeđen izložbeni prostor, kataloška i medijska promocija, a posetioci su uz ulaznicu dobili katalog izlagača, vinsku čašu, mogućnost degustacije različitih vrsta vina, hrane, kao i učestvovanje na stručnim predavanjima, a sve uz nastup nekoliko muzičkih sastava.

Na 151. sednici članovi Gradskog veća prihvatili su predlog Odluke o završnom računu budžeta Grada Sombora za 2022. godinu sa konsolidovanim izveštajem o trošenju sredstava budžetskih korisnika, koji će se naći pred odbornicima na nekoj od narednih sednica Skupštine grada.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.