četvrtak, 23 mart 2023 05:57

Odobreno raspisivanјe konkursa za organizovanјe sprovođenјa javnih radova u seoskim područjima

Gradsko veće grada Sombora danas je održalo 146. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 7 tačaka.

Između ostalog, Gradsko veće odobrilo je rapisivanje Konkursa za organizovanje sprovođenja javnih radova u seoskim područjima u oblasti održavanja i obnavlјanja javne infrastrukture i održavanja i zaštite životne sredine i prirode. Ovaj Konkurs jedna je od mera aktivne politike zapošlјavanja koju Grad sprovodi u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošlјavanje. U gradskom budžetu za ovu meru izdvojeno je 12.700.000,00 dinara, za zapošlјavanje 29 lica. Kroz sprovođenje javnog rada angažovaće se nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošlјavanje – filijala Sombor bez obzira na dužinu čekanja posla, a prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće kategorije teže zapošlјivih lica sa prebivalištem u seoskim područjima sa teritorije Grada Sombora.

Na današnjoj sednici Gradsko veće prihvatilo je predlog za dotaciju sredstava verskim zajednicama. Kao i prethodnih godina, Grad Sombor će nastaviti podršku izgradnji i obnovi verskih objekata, za šta je u gradskom budžetu ove godine izdvojeno ukupno16.000.000 dinara. Ovim sredstvima finansiraće se nastavak izgradnje pravoslavne crkve u Bezdanu, nastavak izgradnje pravoslavne crkve u Klјajićevu, rekonstrukcija Hrama Svetog Georgija u Somboru, nabavka i postavlјanje zvona u rimokatoličkoj crkvi u Bezdanu i rekonstrukcija sakristije u rimokatoličkoj crkvi u Bačkom Bregu.

Gradsko veće prihvatilo je i predlog za raspodelu sredstava po Javnom pozivu za finsnsiranje programa/projekata koji podstiču rad lovačkih društava i udruženja na teritoriji Grada Sombora, a koji su usmereni na staranje o lovištu, ulaganje u razvoj lovišta i unapređenje samog rada udruženja.

Slobodno vreme

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.