sreda, 22 mart 2023 07:28

300 miliona dinara za izgradnјu lokalne saobraćajnice Bački Monoštor - Kupusina

Za finansiranje projekta „Rekonstrukcija lokalne saobraćajnice na odbrambenom nasipu od Bačkog Monoštora do atara Kupusine“ Grad Sombor dobio je 300 miliona dinara od Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine. Tim povodom, gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković danas je, ispred Grada, u Pokrajinskoj vladi potpisao ugovor o ovoj finansijskoj podršci, prilikom čega je istakao da je reč o nastavku radova na ovoj deonici puta.

„U prošloj godini završena je kompletna izgradnja 5,3 km u opštini Apatin, a sada će krenuti u realizaciju izgradnja druge deonice ovog veoma bitnog lokalnog puta. Veoma bitna saobraćajnica pre svega za stanovnike Bačkog Monoštora, kao i stanovnike Kupusine, ali i naravno za sve građane Sombora i građane opštine Apatin“, rekao je Ratković.

Dodao je da ovo samo jedna u nizu izgradnje novih lokalnih saobraćajnica, s obzirom da se ove godine očekuje i završetak puta koji ima regionalni karakter od Stapara ka Sivcu, dok se za predstojeći period planira još jedan projekat.
„Grad Sombor planira da u narednom periodu započne još jedan veliki projekat na izgradnji nove saobraćajnice od Riđice ka Rastini. Ovo će biti projekat koji će biti realizovan u više faza i za 2023. godinu očekujemo početak izgradnje prve faze ovog novog lokalnog puta, koji će biti dužine 6,5km“, zaklјučio je gradonačelnik Sombora.

Ratković je napomenuo da Grad Sombor nastavlјa da ulaže u infrastrukturu puteva i da će ovo biti tri veoma značajne kompletno novoizgrađene lokalne saobraćajnice.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.