sreda, 15 mart 2023 05:45

Na sednici Skupštine grada Sombora usvojen program korišćenјa sredstava za zaštitu životne sredine

U Velikoj sali zgrade Županije danas je održana 22. sednica Skupštine grada Sombora. Sednicom je predsedavao Zoran Rus, a odbornici su odlučivali o 17 tačaka dnevnog reda.

Između ostalog, Skupština grada usvojila je Odluku o izmenama i dopunama Plana detalјne regulacije primarne gradske saobraćajnice između Apatinskog i Bezdanskog puta. Ovaj planski dokument se menja kako bi se buduća saobraćajnica imala sve odgovarajuće uslove za izmeštanje tranzitnog i teretnog saobraćaja iz gradskog jezgra grada Sombora iz dolaznih pravaca Apatin i Odžaci i njihovog povezivanja sa pravcem ka graničnom prelazu Bački Breg i pravcem ka gradu Subotici.

Na 22. sednici Skupština grada usvojila je Program korišćenja sredstava za zaštitu životne sredine Grada Sombora za 2023. godinu. Prema ovom predlogu sredstva u iznosu od 14.000.000 dinara, koja su obezbeđena u gradskom budžetu, raspodeliće se za programe i projekte praćenja stanja životne sredine u okviru kojih će se pratiti kvalitet vazduha, nivo komunalne buke i kvalitet površinskih i podzemnih voda; sufinansiranje aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine kroz učešće grada Sombora u raspisanim konkursima pokrajinskih i državnih institucija, kao i na edukacije i jačanje svesti o potrebi zaštite životne sredine.

Odbornici su doneli i odluke o osnivanju ustanova kulture Galerija „Milan Konjović“, Kulturni centar „Laza Kostić“, Narodno pozorište Sombor i Gradski muzej Sombor, radi usklađivanja sa zakonskim okvirima.

Na današnjoj sednici Skupština grada imenovala je nekoliko školskih odbora, a za direktora Regionalnog centra za upravlјanje otpadom „Rančevo“ imenovan je Miroslav Kovačić, te za direktora Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Milan Stakić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Još od drevnih civilizacija poput Egipta, Kine, Indije i Japana, brojevi su bili povezani s magičnim moćima i smatralo s...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.