utorak, 07 mart 2023 06:14

Sombor uručio 115 protivgradnih raketa Radarskom centru „Bajša“

Grad Sombor i ove godine obezbedio je rakete za protivgradnu zaštitu, koje su u petak, 3. marta uručene Republičkom hidrometeorološkom zavodu – Centru odbrane od grada: Radarski centar „Bajša“.

Na teritoriji Grada Sombora i ove sezone, od 15. aprila do 15. oktobra, aktivno će delovati 23 protivgradne stanice, a novina je da su one sada automatizovane, što znači da će se u slučaju opasnosti od grada ispalјivanjem raketa upravlјati direktno iz Radarskog centra „Bajša“.

115 protivgradnih raketa PGR TRYAL D-8 predstavnicima Radarskog centra predali su na korišćenje član Gradskog veća za oblast polјoprivrede Jovan Keča i ispred Odelјenja za polјoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Sombora Predrag Kucurski.

Kuplјenim protivgradnim raketama je planirano da se zaštiti polјoprivredno zemlјište na površini od 102.032,58 ha sa kojim raspolaže Grad Sombor.

Za kupovinu protivgradnih raketa Grad Sombor je iz budžeta obezbedio 6.458.400,00 dinara.

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.