Kako smanjiti rizik od srčanog udara tokom zime?

Ovo bi trebalo da zna svaki srčani bolesnik o svojoj bolesti tokom zime.

Hladnoća izaziva sužavanje krvnih sudova, a kada nastupi hladno vreme, takođe se smanjuje i količina kretanja, što samo po sebi povećava rizik od srčanog udara. Ali uz pomoć ovih saveta, možete smanjiti rizik od srčanog udara tokom zime.

Šta izaziva srčani udar zimi?

Hladno vreme dovodi do sužavanja krvnih sudova, što povećava vrednosti krvnog pritiska, a samim tim i rizik od srčanog udara.

Regulišite krvni pritisak

Puls i periferni vaskularni otpor mogu povećati vrednosti krvnog pritiska, a povišen krvni pritisak je faktor rizika za srčani udar. Zbog toga redovno proveravajte svoj krvni pritisak.

Nosite toplu odeću

Održavajte adekvatnu telesnu toplotu u zimskim mesecima toplom odećom. Trebalo bi da nosite više toplih, ali tankih slojeva odeće da biste sačuvali telesnu toplotu po hladnom vremenu.

Vežbajte u zatvorenom prostoru

Treba izbegavati ekstremno hladne i neprijatne vremenske prilike zimi i ostati kod kuće i vežbati u zatvorenom prostoru. Ali morate ostati aktivni i vežbati da biste održali svoje srce zdravim.

Jedite hranu zdravu za srce

Morate da jedete zdravu hranu, kao što su voće i povrće, orasi, živina, integralne žitarice i biljna ulja. Takođe treba da izbegavate alkohol, pušenje, dodatke šećera, soli i hranu koja sadrži trans masti.

Piti više vode

Održavanje dobrog hidriranja vašeg tela može vam pomoći da držite nivo natrijuma u ​​telu pod kontrolom, a samim tim i nivo krvnog pritiska, i na taj način smanjite rizik od srčanog udara.

Pronađite način da se nosite sa stresom

Negativno psihičko stanje može povećati rizik od srčanih bolesti i srčanog udara. Zato pokušajte da smanjite količinu stresa i držite ga pod kontrolom bilo kroz vežbe meditacije ili uz stručnu pomoć.

Uzimajte redvono svoju terapiju

Uzmite lekove koje vam lekar savetuje da shvatite ozbiljno i počnite da ih uzimate na vreme kako biste smanjili rizik od razvoja srčanih bolesti i srčanog udara, prenosi živim.hr.

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.