Feng šui pravila za sreću i više novca u kući Feng šui pravila za sreću i više novca u kući

Feng šui pravila za sreću i više novca u kući

Za dobru energiju u domu.

Feng šui je drevna azijska umetnost poboljšavanja energije u vašem okruženju. Prvobitna svrha feng šuija bila je da optimizuje nečiju bezbednost i dobrobit planiranjem i izgradnjom domova u određenim pravcima na imanjima kako bi zgrade bile zaštićene od opasnosti kao što su uljezi ili od ekoloških problema kao što su klizišta ili poplave.

Istovremeno, feng šui se koristio za prosperitet i vitalnost. Lepota feng šuija je u tome što se može menjati i prilagođavati potrebama onoga što je trenutno korisno.

Crvena boja

Crvena je najpovoljnija boja u feng šuiju. Simbolizuje vitalnost i ovu boju možete strateški koristiti da biste prizvali zaštitu i sreću.

Obojte ulazna vrata crvenom bojom ili unesite crvene ukrasne predmete u svoj dom. Ako crveni dekor nije vaša estetika dizajna, razmislite o tome da povremeno nosite crveno.

Komandna pozicija

Kada ste na komandnoj poziciji, vi ste u najpovoljnijem položaju da privučete sreću i zaštitite se. U komandnoj poziciji ste kada možete lako da vidite vrata ili ulaz sa mesta gde sedite ili stojite bez okretanja glave.

Za najveću zaštitu i sreću, važno je da budete u komandnoj poziciji kada ležite u krevetu, sedite za stolom i kuvate za šporetom. Podsvesno, kada vidite ko ili šta vam dolazi, osećate se manje anksiozno i više zaštićeno.

Par zaštitnika na vratima

Mnoge kulture imaju različite životinjske simbole koji se tradicionalno postavljaju na ulaz u kuću. Ovi metaforični vratari štite imovinu i porodicu dok pozivaju na sreću. U Kini često vidite par fu pasa — mitske životinje nalik lavovima — na ulazima u domove, pa čak i na ulazima u carske palate.

Akita, pas, stolica, stolica za ljuljanje, biljke, kućno cveće

Razmislite o sopstvenoj kulturi i ličnim vezama da biste videli šta za vas simbolizuje sreću i zaštitu. Možda biste više voleli da vaši vratari budu par slonova, zmajeva ili lavova, na primer. Kada odlučite koji simboli životinja su značajni za vas, postavite par na ulazna vrata, po jedan sa svake strane.

Biljka sanseverija

U feng šuiju postoje određene biljke koje mogu vešto da unesu život i vitalnost u vaš dom. Sansevieria trifasciata (poznata i kao indijansko pero ili svekrvin jezik) jedan je od naših favorita kada tražite zaštitnu energiju u svom okruženju.

Listovi podsećaju na mačeve koji mogu simbolično da preseku sve prepreke. Kao bonus, biljka je laka za negu i izdržljiva.

Crni turmalin

Crno obojeni kristali su korisni za energetsku zaštitu. Crni turmalin, na primer, može da se koristi u vašem domu da apsorbuje sve teške i izazovne vibracije kao što su EMF (elektromagnetna polja koja potiču od električnih instalacija, uređaja i dalekovoda), ali takođe upija i druge negativne energije.

Pokušajte da stavite komad crnog turmalina u svaki ugao vašeg doma, i na vaša ulazna vrata, kako biste stvorili mrežu zaštite. Povremeno očistite svoje kristale kako biste ih isprali od negativne energije.

Božanstva zaštitnika

Možda ste videli neka budistička i hinduistička umetnička dela koja uključuju božanstva. Ova božanstva nazivaju se zaštitnicima jer se brane od prepreka kao što su neznanje i zbrka.

Ponekad su prikazani kao ljudske figure, ali mogu biti i geometrijski simboli. U svakom slučaju, veruje se da su božanstva zaštitnika, u obliku statua ili umetničkih dela, moćne energije koje unose saosećanje i mudrost u vaš dom.

Najbolji prijatelji kineskog zodijaka

Feng šui prakse povezuju se sa mudrošću kineskog zodijaka. Svake godine postoji nova životinja zodijaka. Ukupno ima 12 životinja i one se rotiraju određenim redosledom.

Svaka životinja ima svoju vrstu energije i ima najboljeg prijatelja sa kojim može da deli idealnu vezu.

Kineski dolar

Za dobar feng šui, pogledajte koja je životinja godine svake godine i zatim pronađite realističnu trodimenzionalnu sliku životinje najboljeg prijatelja godine. Možete da je prikažite u svom domu jer se veruje da je amajlija za sreću koja štiti od zla. Zapamtite, menja se svake godine.

Životinjski parovi kineskog zodijaka koji su najbolji prijatelji su pacov i vo, tigar i svinja, zec i pas, zmaj i petao, zmija i majmun, konj i ovan.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.