Koliko dugo možete ostaviti svog psa samog? Evo šta kažu veterinari

IMATI psa znači imati raspored. Sve što radite mora biti unapred dogovoreno, a nije retkost da odbijete druženje sa prijateljima ili noćni izlazak jer vam je loše kada vaš pas ostane sam kod kuće.

Psi uživaju u društvu svojih ljudi, ali to ne znači da je nužno loše ili opasno ostaviti ih same kod kuće. Naravno, ne bi trebalo da ih ostavljate na miru predugo i trebalo bi da obezbedite da vreme koje vaš pas provodi sam kod kuće bude što prijatnije.

Prvo pitanje koje pada na pamet većini vlasnika je koliko pas može da izdrži bez odlaska u šetnju ili nuždu. Veterinari kažu da psi u proseku moraju da uriniraju tri do pet puta dnevno. Međutim, to je veoma individualno pitanje, a i štenad i stariji psi definitivno moraju češće da mokre.

Donosimo vam uobičajene vremenske okvire u kojima možete bezbedno da ostavite svog psa na miru, uzimajući u obzir njegove godine.

Štenci

Jedan sat za svaki mesec starosti (tromesečno štene može proći tri sata bez mokrenja).

Odrasli psi (posle godinu dana)

Oni mogu biti sami bez šetnje do osam sati, ali idealno bi bilo i do šest sati.

Psi stariji od 8 godina

U zavisnosti od njihove veličine i zdravlja, ali nikada ih ne treba ostavljati na miru duže od 6 sati.

Slobodno vreme

Lifestyle

Astrologija može biti mnogo komlikovanija nego što se čini, zato ćemo verovatno pronaći neke pogrešne interpretacije oso...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.