Veterinar otkrio pet stvari koje nikada ne bi kupio svom psu

Lako je doći u iskušenje da kupite razne poslastice i igračke koje su danas dostupne za pse.

Ali koliko god izgledali slatki i zabavni, nisu svi dobri za vašeg ljubimca.

Zato je Adam Kristman, veterinar i popularni influenser, na društvenim mrežama podelio savete kako bi pomogao vlasnicima kućnih ljubimaca da shvate koje proizvode tačno treba izbegavati.

Čitajte dalje da biste saznali pet stvari za koje ovaj veterinar kaže da nikada ne bi kupio svog psa.

Igračke od kanapa

Ako šetate kroz odeljenje igračaka u prodavnici kućnih ljubimaca, Kristman kaže da postoji bar jedan odeljak koji bi trebalo da preskočite: igračke od užeta, piše Best Life.

„Ne samo da ometaju, već se vrlo brzo istroše“, rekao je veterinar.

Povodac koji se uvlači

U starijem TikTok video snimku iz aprila 2022. Kristman je objasnio da povoci koji se mogu uvući, takozvani fleksi, mogu ozbiljno da povrede vaše zglobove i ruke ako nemate dobru kontrolu nad svojim psom.

Zbog toga preporučuje da vlasnici kućnih ljubimaca razgovaraju sa stručnjacima o tome koju vrstu povoca, ogrlice i pojasa da nabave za svog ljubimca, prenlosi N1 Zagreb.

Drvene igračke za žvakanje

Većina pasa voli da sakuplja štapove. Prema tome, možete pretpostaviti da bi im kupovina drvene igračke za žvakanje bila sigurnija alternativa nego nasumično pronalaženje jedne napolju.

Ali Kristman ne savetuje ove proizvode nakon mučnog iskustva na njegovoj klinici.

„Imao sam pacijenta kod kojeg se deo drvene igračke za žvakanje zaglavio tačno u tvrdom nepcu“, rekao je on, upozoravajući da psi mogu da razviju tešku infekciju apscesa, više komada u šapama i ustima i napuknute zube.

Previše tanke igračke koje škripe

Kristman je takođe rekao da svom psu nikada neće kupiti „veoma tanke škripave igračke“.

„Nije me briga koliko je malo vaše štene, uništiće ovo za dve sekunde“, rekao je on.

Poslastice sa određenim prehrambenim napomenama

„Ne bi trebalo da vas pokoleba ‘bilo koja poslastica na čijem pakovanju piše omega 3 i omega 6“, navodi se u video snimku veterinara.

Samo nemojte očekivati da će to biti dovoljno da zadovolji potrebe vašeg psa u ishrani, rekao je Kristman.

Umesto toga, on preporučuje vlasnicima kućnih ljubimaca da „provere stope zastupljenosti i sami izračunaju“ za poslastice, kao i da razgovaraju sa veterinarom o „ishrani ili posebnim suplementima“ za svoje pse.

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Zbog tako dobrog balansa mikroorganizmima, ova namirnica se uvek preporučuje u slučaju nekih bolesti prouzrokovanih disb...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.