Ovo je razlog zašto Oliver Dragojević nikada nije nastupao u Beogradu: Burna životna priča omiljenog hrvatskog pevača Oliver Dragojević

Ovo je razlog zašto Oliver Dragojević nikada nije nastupao u Beogradu: Burna životna priča omiljenog hrvatskog pevača

Hrvatski pevač Oliver Dragojević rođen je 7. decembra 1947. godine.

U toku 2017. godine dijagnotikovan mu je rak, a godinu dana nakon postavljanja dijagnoze teške bolesti, u julu 2018. godine, preminuo je čuveni pevač.

Iza njega ostala je supruga, tri sina, ali i ogorman broj hitova koje će obožavati i buduće generacije, kao i njegova mnogobrojna publika.

Iako je bio jedan od omiljenih pevača na našim prostorima, zanimljiva je činjenica da Oliver Dragojević nikada nije nastupao u Beogradu.

„Oliver je sjajan pevač. Šteta što ne može da dođe u Beograd. Nudio sam mu 200.000 evra da napravimo koncert pod nazivom ‘Dva Olivera’ s filharmonijom. Situacija je veoma specifična u njihovoj sredini. On kaže da bi, kada bi se vratio u Split posle koncerta u Beogradu, morao da brine za živote svojih sinova“, rekao je pevač Oliver Mandić svojevremeno za medije.

Slavni pevač je jednom prilikom, gostujući u emisiji „Kao sav normalan svet“ rekao da neće koncert održati u Beogradu.

„Tu temu smo završili… Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne, ja sam mislio da je ta tema završena“, kratko je izjavio Oliver, pa je dodao:

„Gde god misle da im nije daleko, neka dođu na koncert. Želim im zdravlje, sreću.“

Na pitanje čega se seća iz Beograda, Dragojević je tada rekao: „Bilo je dobrih ljudi tamo.“

Život pevača Olivera Dragojevića bio je prepun kontroverzi, pa iako se trudio da održi sliku porodičnog čoveka, njegov ljubavni život je bio veoma buran.

Publiku je osvajao svojim romantičnim dalmatinskim šansonama, a malo su poznati detalji koji se tiču njegove privatnosti.

Kako se pisalo, brak slavnog muzičara umalo se raspao, nakon što je u javnost procurila priča o njegovoj aferi sa nekadašnjom manekenkom Brankom Marić Muti.

„Tokom svih tih godina često sam zbog stresa i nervoze završavala u hitnoj pomoći. Dugo sam pokušavala da odgonetnem zašto se Oliver okrenuo drugoj ženi, ali na kraju sam shvatila da je reč o njegovoj nezrelosti i nesigurnosti“, rekla je svojevremeno Vesna, supruga pevača.

Nekadašnja manekenka Branka Marić Muti javno je priznala da je s njim bila u dugogodišnjoj ljubavnoj vezi. Njih dvoje su održavali intimne odnose tokom sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, a koliko je afera bila ozbiljna, govori i činjenica da je Dragojević zbog Branke želeo da ostavi svoju suprugu Vesnu.

„Nikada nisam želeo da govorim o svom životu van scene, ali spletom čudnih i nemoralnih okolnosti našao sam se u žiži skandala koji su drugi iscenirali. Moja intima je prvenstveno moja stvar i sve što treba rešiću u svoja četiri zida i sa onima kojih se to tiče, a dušebrižnici će ostati gladni senzacije“, rekao je tada Oliver.

Supruga Dragojevića je nakon njegove smrti simpatičnom izjavom opisala kako je izgledao njihov zajedniči život.

„Džez mi je bio užas, a Oliver je voleo džez. Rekla sam mu jednom: ‘Molim te, objasni mi šta je to džez, kako se to svira, meni to izgleda kao da pogrešno sviraju…’ On mi je samo rekao da najbolje da o tome uopšte i ne razgovaramo. Mene su zanimale neke druge stvari, medicina, psihologija i nas dvoje nismo puno razgovarali o muzici,“ rekla je svojevremeno Vesna.

Ona je otkrila tužan podatak, da joj je bilo potrebno 10 godina da preboli Oliverovu prevaru.

Izvor: nova.rs

Šta ćete danas kuvati?

Neodoljivi deserti