Dan pešačenja u Somboru – Srbija hodaDan pešaćenja u Somboru – Srbija hoda

Nacionalna akcija i kampanja „Dan pešaćenja“ - cela Srbija hoda, ovu godinu održana je 12.sept.2020. U ime Planinarskog saveza Srbije, Planinarsko društvo „Celtis“ iz Saombora, kao redovna član tog saveza, uključuje se u ovu akciju i uzima na sebe da organizuje takvu šetnju za sve gradjane Sombora i okoline.

Trasa šetnje bila je od Gradskog stadiona Radnički, kroz Rokovačku šumou i Rokovačkim putem dolazi se na Tromedju Velikog Bačkog kanala. Posle duže pauze na toj lokaciji, nastavlja se dalje uzvodno kanalom do Apatinskog mosta. Dužina ove ture iznosi 5,6 km. Gradjani i svi zainteresovani mogli su da startuju i priključe se na glavnu trasu šetača i od O.Š. Dositej Obradović na Selenči i kod lokacije Tromedja. Akcija šetnje trajala je od 09,00 do 13,00. Učešće na ovu šetnju uzelo je preko 40 učesnika svih uzrasta, od školske dece do penzionera u odmaklim godinama.

Akcija je podpomognuta od strane Somborske saobraćajne policiuje i od JKP „Čistoa“. Naime, planinari Celtisa su se organizovali da na celoj trasi šetnje, izvrše ujedno i sakupljanje smeća, odnosno svog neorganskog otpada (plastiku, staklo, limenke i dr.) i odlože ga u kontejnere, koji su bili postavljeni od strane JKP „Čistoća“na lokacijima „Tromedja“ (sredina pešačke ture) i restoran „Slon“ kod Apatinskog mosta (kraj pešačke ture). A akcija izvedana je bez ikakvih problema i neprijatnosti.

Zahvaljujem se svima koji su pomogli i podražali ovu akciju, posebno Saobraćajnoj policiji u Somboru, JKP „Čistoća“ Sombor, Somborskim novinama, SO-info, kao i svim učesnicima-gradjanima Sombor, koji su se odazvali ovom pozivu i pri tome u potpunosti ispoštovali mere zaštite od Koronavirusa.

U ime Planinarskog društva Celtis iz Sombora, odgovorni organizator, bio je Slavko Šmit, presednik tog društva

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…