petak, 25 mart 2022 06:19

HUMAN POTEZ, GORAN ČEGAR SE ODREKAO NOVČANE NAGRADE U KORIST SOCIJALNO UGROŽENIH

 

Na ceremoniji dodela priznanja NAJUSPEŠNIJIMA U OBLASTI SPORTA na teritoriji opštine Apatin u 2021. godini, Apatinac Goran Čegar oplemenio je svečanost humanitarnim činom. Naime, ovaj vrhunski sportista i dobitnik nagrade za najboljeg sportskog radnika, odrekao se novčanog iznosa koji je osvojio, u korist onih kojima je to potrebno.

Prema njegovim rečima, dobijenu novčanu nagradu opredeliće, u saradnji sa Crvenim krstom Apatin i Centrom za socijalni rad, za kupovinu paketa za 15 socijalno ugroženih porodica iz Apatina.

Podsećamo, Čegar je, kao najbolji sportski radnik opštine Apatin u 2021. godini, dobio 30.000 dinara. Jedan je od osnivača prvog atletskog kluba u Apatinu, koji je u aprilu 2021. obeležio jubilej - 20 godina postojanja. Inicijator je međunarodnog Apatinskog Dunavskog polumaratona, član je takmičarske komisije Atletskog saveza Srbije od 2018. godine, koordinator Atletskog saveza Srbije za trke izvan stadiona od 2017. godine. Bio je prvak države u maratonu dva puta, prvak Srbije u planinskom trčanju, osvajač bronzane medalje na prvenstvu Balkana u planinskom trčanju, višestruki učesnik prvenstva sveta i Evrope u planinskom trčanju, pobednik mnogobrojnih trka u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Spartakove nagrade za 2020. godinu, okićen ordenom Međunarodnog saveta za vojne sportove za razvoj sporta, nosilac Oktobarske nagrade, najbolji sportista Vojske Srbije dva puta, višestruki najbolji sportista grada Apatina. Zaposlen je u Ministarstvu odbrane-Vojna akademija. Oženjen je i otac troje dece.

izvor:apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti