četvrtak, 25 novembar 2021 06:07

U Apatinu održana štukijada na plovak

U organizaciji USR “Bucov” iz Apatina, održano je takmičenje u lovu na štuku. Ova popularna štukijada na plovak, u okviru zonske lige u kojoj učestvuju Kula, Sivac, Crvenka, Kruščić, Vrbas, Bački Petrovac i Apatin, okupila je 56 ekipa iz cele Vojvodine.

Iako su uslovi za lov na štuku bili odgovarajući, ulovljen je samo jedan primerak ove ribe težine 1615 grama, te je za ovaj ulov ekipi “D i D” iz Bačke Palanke dodeljeno prvo mesto. Obzirom na okolnosti, ostali pobednici ovog takmičenja su izvučeni putem žreba, pa je tako drugo mesto osvojila ekipa “Komora” iz Crvenke, treće mesto ekipa “Burazeri” iz Sombora, četvrto “Kanaldžije” iz Kruščića, peto “Šogori” iz Crvenke, šesto “Muž i žena” iz Feketića, a sedmo ekipa “Smuđ” iz Crvenke.

Za četiri prvoplasirane ekipe dodeljene su novčane nagrade, dok su petoj i šestoj ekipi dodeljene nagrade u vidu ribolovačkog pribora. Plasirane ekipe su stekle pravo da učestvuju na završnoj štukijadi koja se održava 28.11.2021. godine, u Vrbasu.

Za sledeću sezonu ovog takmičenja u Apatinu, iz USR “Bucov” najavljuju da su u toku pregovori da se izvrši čišćenje poteza na DTD kanalu, čime će se omogućiti takmičenje većeg broja ekipa, kao i rešavanje problema koje uzrokuje vodostaj u zalivu.

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti