utorak, 23 novembar 2021 06:54

SUDAR VOZA I AUTOMOBILA NA PRUŽNOM PRELAZU U PRIGREVICI

U sudaru voza i putničkog automobila, koji se dogodio noćas oko tri sata na pružnom prelazu u Prigrevici, na svu sreću nije bilo povređenih.

Put Prigrevica-Stapar je bio zatvoren više od dva sata. Jedan od uzroka ove saobraćajne nezgode, pored neobezbeđenog pružnog prelaza, bila je i gusta magla. Samo puka sreća spasila je četvoro putnika koliko ih je bilo u automobilu marke "opel", kojim je upravljala LJ. D. u trenutku kada je došlo do sudara sa vozom koji je saobraćao na relaciji Sombor – Bogojevo. Od udara, automobil se okrenuo za 180 stepeni, ali je ostao na putu.

 U periodu kada pružni prelaz ostaje neobezbeđen, od 18 uveče do 7 časova ujutro, vozovi imaju obavezu da stanu pred prelazom i tek pošto mašinovođe provere da nema vozila, polako nastavljaju dalje. Međutim, noćašnja gusta magla znatno je umanjila vidljivost.

- Nesreći je sigurno doprinela i gusta magla, koja je smanjila vidljivost na tek dvadesetak metara. Sreća u nesreći je da je auto izleteo pred voz, koji je tek kretao, tako da udar nije bio jak, jer da je podleteo pod voz, posledice bi bile znatno veće - objašnjava naš izvor sa lica mesta.

Inače, ova nesreća je prva koja se dogodila za više od 15 godina, od kada je ovaj prelaz ostao neobezbeđen tokom noći, zbog odluke železnice da smanji broj radnika. Zbog policijskog uviđaja, put Prigrevica - Stapar je bio zatvoren više od dva sata.

izvor:apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti