Novi pedijatri u Domu zdravjla u Apatinu Novi pedijatri u Domu zdravjla u Apatinu
petak, 11 septembar 2020 05:48

Novi pedijatri u Domu zdravjla u Apatinu

Posle višegodišnjeg čekanja konačno je rešen problem hroničnog nedostatka pedijatara u Domu zdravlja u Apatinu. Od ove jeseni biće dugoročno angažovana tri nova pedijatra koji će biti na dopunskom radu u ovoj ustanovi.

- Dom zdravlja se duže vreme susreće sa problemom odlaska doktora u veće sredine. Konkurs za zapošljavanje pedijatra je stalno otvoren, ali nije bilo prijava. Sada smo najzad uz veliku pomoć lokalne samouprave našli održivo rešenje, rekla je Branka Bajić, zamenica direktora Doma zdravlja.

Kako je navela, već od sledeće nedelje će jedan pedijatar dolaziti dva puta nedeljno; dok je od oktobra dogovoreno angažovanje još dva lekara u dečijem dispanzeru, čime će sve smene biti pokrivene.

-Manjak pedijatara nas već dugo muči, zbog te situacije sam dobijala brojne pozive zabrinutih roditelja. Konačno smo uspeli da odgovorimo na njihovu brigu i da rešimo taj problem sa tri nova lekara, na zadovoljstvo pre svega građana i roditelja, kaže Dubravka Korać, predsednica Opštine.

Ona je objasnila da će angažovanje dodatnih lekara biti finansirano iz sredstava lokalne samouprave:

-Opština se odlučila na takav korak kako bismo pružili deci naše opštine bolju zdravstvenu negu. Prošle godine smo otpočeli veliko renoviranje Doma zdravlja, uloženo je dosta sredstava i u nabavku nove i moderne opreme, ali to ne vredi ako nemate kvalitetne doktore na raspolaganju. Radićemo na tome da privučemo još dobrih lekara u Apatin – zaključuje Koraćeva.

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti