nedelja, 16 maj 2021 11:16

(ВИДЕО) Апатинска прича: Најстарија посластичарница у граду

Породица посластичара, Ковачевци, у Апатин се настанила 1957. године. Пре доласка у наш град радили су у Београду, а захваљујући њима, Апатинци деценијама уназад у топлом делу године могу уживати у сладоледу направљеном по проверено доброј рецептури, старој више од 70 година. Подједако стара рецептура у посластичарници користи се и за израду баклаве, кремпите и …

(ВИДЕО) Апатинска прича: Најстарија посластичарница у граду Read More »


Породица посластичара, Ковачевци, у Апатин се настанила 1957. године. Пре доласка у наш град радили су у Београду, а захваљујући њима, Апатинци деценијама уназад у топлом делу године могу уживати у сладоледу направљеном по проверено доброј рецептури, старој више од 70 година. Подједако стара рецептура у посластичарници користи се и за израду баклаве, кремпите и шампите, као и деценијама подједнако укусне лимунаде. 

Најстарија посластичарница у Апатину пре 64 године била је лоцирана на месту садашњег ,,Металца”, да би се непуних 10 година потом преселила у главну улицу у граду, где се и данас налази.

Нихад Ковачевци, тренутно најмлађи наследник овог за његову породицу традиционалног заната, који се генерацијама уназад преноси с колена на колено, почео је радити за време средњошколских дана, али како нам открива, упркос модернизацији у изради сладоледа, стари рецепт његових предака није промењен.


Read full article on 025 info - Apatin


Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti