Povoljnija epidemiološka situacija u opštini Apatin Povoljnija epidemiološka situacija u opštini Apatin
sreda, 23 decembar 2020 06:41

Povoljnija epidemiološka situacija u opštini Apatin

U prethodnih nedelju dana se primećuje znatan pad broja pacijenata koji se javljaju u Kovid ambulantu, a isto tako i broj pozitivnih na dnevnom nivou. Na današnji dan u opštini Apatin ima 215 aktivnih pozitivnih slučajeva.

U zadnjih pet dana, broj zaraženih virusom Kovid 19 nam se kreće ispod 10. Došlo je i do skidanja sa izolacije, a tu su oni visoki brojevi kada je bilo između 20 i 30 dnevno, te možemo konstatovati da je povoljnija epidemiološka situacija, rekla je pomoćnica direktora Doma zdravlja Apatin Branka Bajić.

Branka Bajić je dodala da idemo u dobrom pravcu, što je i očekivano za epidemiju jer sa nalazimo u petoj nedelji. Dnevni prosek pozitivnih pacijenata je bio od 40 do 60, taj broj je pao prvo na 20 do 30, a poslednjih 5 dana brojimo i ispod 10.

Bez obzira na sve, pomoćnica direktora Doma zdravlja je apelovala na sve građane da se u predstojećim praznicima najstrože pridržavaju svih propisanih mera, da se obavezno nose maske i drži distanca kako bi se trend pada broja zaraženih nastavio.

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.