Završeni projekti u okviru participativnog budžetiranja u srednjim školamaZavršeni projekti u okviru participativnog budžetiranja u srednjim školama

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, zajedno sa članom Gradskog veća za oblast finansija i privrede Savom Dojićem i članom Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Borislavom Staničkovim, obišao je danas projekte koji su urađeni u okviru participativnog budžetiranja u srednjim školama.

„Grad Sombor u saradnji sa USAID-om od 2015. godine počeo je projekat participativnog budžetiranja. Od 2019. godine odlučili smo se da projekat proširimo i na srednje škole. Uključili su se učenici i izglasali su svoje predloge projekata koje smo u 2020. godini realizovali. Danas smo imali priliku da obiđemo te radove. Videli smo da Srednja medicinska škola i Srednja tekstilna škola su uradile sanaciju mokrih čvorova, u Gimnaziji je kupljena oprema za Školski omladinski klub, Srednja poljoprivredno-prehrambena škola je kupila ormariće za praktičnu nastavu, dok su učenici Srednje ekonomske škole izglasali svoj projekat i opremili 15 učionica sa klima uređajima. Svakako da Grad Sombor planira da u naredne dve do tri nedelje ponovi ovo participativno budžetiranje koje se odnosi na učeničke parlamente i da ih maksimalno uključi da oni izglasaju za 2021. nove projekte koji će ulepšati njihove škole“ istakao je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Participativno budžetiranje srednjih škola prvi put je sprovedeno tokom prošle godine, kada su učenici predložili projekte i putem glasanja odabrali one za koje smatraju da su im najpotrebniji za rad i boravak u školi. Pobednički predlozi bili su uključeni u projekciju gradskog budžeta. Tokom 2020. godine ti projekti su i završeni, a srednjoškolci će uskoro imati priliku ponovo da se izjasne o tome šta žele u svojim školama.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…