OBELEŽEN DAN GALERIJE MILAN KONjOVIĆ U SOMBORU: Serijal o umetniku i izlaganje njegove reprodukcijeOBELEŽEN DAN GALERIJE MILAN KONjOVIĆ U SOMBORU: Serijal o umetniku i izlaganje njegove reprodukcije

KAKO bi se Somborcima približilo Konjovićevo delo planiran serijal o umetniku i izlaganje njegove reprodukcije u desetak vodećih somborskih lokala.

Povodom Dana Galerije "Milan Konjović" u novootvorenoj Gradskoj kafani u somborskoj Gradskoj kući javno je snimljena emisija za TV kao i jutjub-emisija.

"Produžena sa maestrom", prvenac serijala o liku i delu svetskog i srpskog slikarskog velikana, koji je svoja dela 1996. zaveštao svom rodnom gradu. O maestrovom liku i delu, vrednovanju, čuvanju i baštinjenju njegovog legata govorile su Irma Lang, više od četiri decenije Konjovićeva najbliža saradnica, upravnica i kustos Gelerije, Milena Rackov Kovačić, sadašnja upravnica Galerije, pesnik Milenko Popić, autor knjige "Konjović iz prikrajka", Milan Stepanović, autor portala "Ravnoprlov".

Ovaj tridesetominutni video-format osim na TV biće dostupan i na "Jutjubu", a delo je nezavisne produkcijske kuće EMISSIA. Autor je ovdašnji novinar Slobodan Jerković, a kameru i montažu potpisuje mladi somborski sineasta Marko Janković.

Izvor: novosti.rs

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…