Bački Monoštor dobija postrojenje za preradu pijaće vode - Raspisan tender za izvođače radovaBački Monoštor dobija postrojenje za preradu pijaće vode

Grad Sombor raspisao je tender za izgradnju objekta postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u naselju Bački Monoštor.

Kako stoji u dokumentaciji, osim izgradnje objekta u kojem će biti smešteni filteri za pripremu vode za piće, te uređaj za hlorisanje i soba za automatiku i napajanje, u planu je i izgradnja kolskog i pešačkog ulaza na parcelu.

Inače, Sombor je u aprilu ove godine potpisao ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo za dobijanje sredstava za projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje pijaće vode.

Vrednost projekta iznosi 67 miliona dinara bez PDV-a. Za potrebe realizacije ovog projekta, Pokrajinski sekretarijat je obezbedio 20 miliona, dok ostatak sredstava obezbeđuje Grad Sombor, saopštile su tada gradske vlasti.

U okviru projekta planirana je montaža i izgradnja postrojenja za pripremu i preradu pijaće vode tako da pijaća voda ispunjava uslove propisane Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti pijaće vode u smislu fizičko-hemijske ispravnosti.

Kako je rečeno, tehnološka oprema u ovom postrojenju će biti bazirana na "zatvorenom" sistemu filtracije (peščani filteri), procesu dezinfekcije vode natrijum-hipohloritom i filtracijom otpadne vode od pranja filtera.

- Oprema koja će se koristiti u postrojenju za pripremu i preradu pijaće vode Bački Monoštor imaće i tehničko rešenje za problem otpadnih voda koje nastaju procesom pranja filtera, kako ne bi došlo do zagađenja životne sredine i narušavanja zone sanitarne zaštite izvorišta, odnosno ni jedna kap vode u tehnološkom procesu filtracije neće biti odbačena već će se ponovno vraćati u ciklus filtracije - navodi se u saopštenju grada.

Rok za slanje ponuda je 9. oktobar do 11 sati, a istog dana pola sata kasnije, u prostorijama gradske uprave, biće održano i javno otvaranje ponuda.

Izvor: ekapija.com

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…