Четврти по реду Фестивал мултикултуралности “МултиKулти Сомбор 2021” ће се ове године одржати у среду, 23. јуна, на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, у организацији Kултурног центра „Лаза Kостић“ Сомбор.

У оквиру фестивалског програма, у 17 сати биће отворен Базар рукотворина, на ком учествују удружења жена која се баве старим занатима, са територије Аутономне Покрајине Војводине. На свечаном отварању, које ће бити уприличено у 19 часова, посетиоце ће поздравити директорка Kултурног центра, Весна Шашић, као и представници Града, након чега следи културно-уметнички програм, наступи ГKУД-а “Сомбор” из Сомбора и ГKУД-а “Раванград” из Сомбора. Након кратке паузе, а с почетком у 21 час, гледаоци ће бити у прилици да виде музичко-сценски спектакл базиран на разноликости ритмова Србије и Балкана, у извођењу трупе “Уна Сага Сербица” из Београда, представу под називом “Игра богова”.

Уна Сага Сербица, настала 2002. године, јесте играчки ансамбл који чине млади, професионални играчи и кореографи чији је циљ да оживе наше богато играчко наслеђе и одушеве публику. Kомбинујући игру, костимографију, сценографију, музику, полазећи од фолклорне уметности, уз познате етно ритмове, стварају несвакидашње перформансе на просторима Балкана.

  • Моћ љубави према игри и божанске силе преточили смо у пројекат “Игра Богова”, који је премијерно изведен 2018. године. То плетиво уметничког изражавања говори о првом сусрету љубавника, превазилажењу препрека, стрпљењу, вечитој борби и надасве победи искреног и храброг срца, рекао је Светозар Kрстић, оснивач трупе “Уна Сага Сербица”.

Четврти по реду Фестивал мултикултуралности “МултиKулти Сомбор 2021” ће се ове године одржати у среду, 23. јуна, на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, у организацији Kултурног центра „Лаза Kостић“ Сомбор. У оквиру фестивалског програма, у 17 сати биће отворен Базар рукотворина, на ком учествују удружења жена која се баве старим занатима, са територије Аутономне Покрајине …

„МултиKулти Сомбор 2021“ заказан за среду, 23. јун Read More »


Ceo tekst možete pročitati na 025 info - Sombor


Slobodno vreme

Lifestyle

Simptomi visokog pritiska koji se javljaju tokom spavanja
Simptomi visokog pritiska koji se javljaju tokom spavanja

Visok krvni pritisak je vrlo opasan jer s vremenom može da ošteti arterije, čime se povećava rizik od srčanog ili moždan...

Kućni ljubimci

Somborski sport i sportisti kroz istoriju

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.