Somaratonci osvojili pobednička postolja u Novom Sadu i Ovčarsko Kablarskoj klisuriARK Somaraton

Nastavak trkačke sezone koja je bila prekinuta usled epidemije korona virusa nastavljena je ovaj vikend tradicionalnim Noćnim maratonom u Novom Sadu koji je okupio više od pet stotina trkača ovog puta uglavnog iz Srbije. Trčalo se na trasama od 7 kilometara, polumaraton od 21 kilometar i maraton u dužini od 42 kilometara.

Atlestsko rekrativni klub ''Somaraton'' iz Sombora imao je dosta razloga za slavlje na trci na 7 kilometara na kojoj su somaratonke Tijana Kabić i Bojana Marić istrčale drugo i treće mesto u apsolutnoj ženskoj konkukrenciji. Ovu dužinu istrčale su i Danica Grujić Firanj, Mina Bošnjak, David Firanj, Đorđe Ćurić, Ljerka Vukmirović i Đorđe Rackov.

Odlične rezultate na polumaratonskoj dužini imali su Robert Lalić i Dejan Nikolić koji su potvrdili svoju dobru trenutnu formu istrčavši jedanaesto odnosno dvanaesto mesto u aposolutnom plasmanu uz lični rekord i veoma teške vremenske uslove za trčanje. Polumaraton su istrčali i Zoran Nikolić, Dejan Hrkalović i Jelena Stanimirović.

Najtežu atletsku disciplinu, maraton, uz svoj novi lični rekord istrčao je Nedeljko Katić koji je za tri sata i pedeset osam minuta istrčao 42 kilometra.

U nedelju je trkački vikend nastavljen premijernim izdanjem trke ''Mala Sveta Gora'' koja se trčala kroz Ovčarsko Kablarsku klisuru. Na trasama od 5 i 10 kilometara učešće je uzelo 250 trkača iz Srbije i Republike Srpske. Pobedu na 5 kilometara istrčala je članica ''Somaratona'' Milica Stojšić kojoj je ovo prva pobeda i prvo pobedničko postolje.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…