Dodeljena priznanja dobrovoljnim davaocima krviDodeljena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Crveni krst Sombor danas je u velikoj sali Gradske kuće upriličio svečano uručivanje priznanja za dobrovoljne davaoce krvi koji su u tokom 2019. godine ostvarili neko od jubilarnih davanja tečnosti koja život znači.
Počasni predsednik Crvenog krsta Sombor prim. dr Milan Zobenica istakao je da krv i pored svog napretka medicine i drugih otkrića je i dalje nezamenjiva, da se ne može proizvesti, nego se jedino može dobiti putem dobrovoljnog davalaštva krvi.

Direktorka Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine prim. dr Sanja Bogdanović zahvalila se i čestitala onima koji su više puta dali krv, koji su ostvarili jubilarni broj davanja i koji su primili priznanje za taj humani čin, jer njihovo malo nekome je značilo mnogo i uvek su se našli tu da bi u zajedničkoj saradnji ostvarili da krv čekala pacijenta.

Predsednica Komisije za dobrovoljno davalaštvo krvi Crvenog krsta Sombor i Crvenog krsta Vojvodine dr Marija Gutović rekla je da je prošle godine u Somboru bilo prijavljenih oko 2000 davalaca, da je svako četvrto davanje krvi bilo davanje krvi od strane žena,da je svako šesto/sedmo davanje krvi bilo prvo davanje i da je jako velik uspeh tako velik broj novih davalaca krvi, jer ko je došao da da krv prvi put uglavnom i nastavlja da bude dobrovoljni davalac.

Ispred Grada Sombora dobrovoljnim davaocima krvi zahvalio se član Gradskog veća za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr Dalibor Forgić.

„Želim da vam se zahvalim u ime Grada Sombora što nesebično odvojite svoje vreme, što nesebično date deo sebe nekome koga i ne poznajete i niste ni svesni koliko ste pomogli tom čoveku, koliko ste života spasili, hvala vam na tome i čestitam vam. Nastavite tako i motivišite i druge da budu plemeniti kao i vi“ rekao je dr Forgić.

Priznanja su uručena dobrovoljnim davaocima krvi koji su u 2019. godini ostvarili 35. davanje krvi, 50. davanja krvi i 75. davanje krvi, a dodeljene su i zahvalnice Osnovnoj školi „Nikola Vukićević“ i Srednjoj ekonomskoj školi za motivisanje učenika da učestvuju na konkursu „Krv život znači“.

WEB preporuke

učitavanje...
Top
Ovaj sajt koristi cookies kako bi poboljšao vaše iskustvo. More details…