RENOVIRANJA ŠKOLA U PRIGREVICI, SONTI I SVILOJEVU: ULOŽENO 6,5 MILIONA RENOVIRANJA ŠKOLA U PRIGREVICI, SONTI I SVILOJEVU
petak, 21 oktobar 2022 07:13

RENOVIRANJA ŠKOLA U PRIGREVICI, SONTI I SVILOJEVU: ULOŽENO 6,5 MILIONA

Lokalna samouprava je u toku 2022. godine uložila više od 6,5 miliona dinara u modernizaciju osnovnih škola u selima apatinske opštine. Konkretno, u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačićˮ u Sonti je rekonstruisan sanitarni čvor, dok je u Svilojevu adaptiran sanitarni čvor, okrečene i sanirane učionice i hodnici, a obnovljena je i lamperija. Najveći radovi izvedeni su u Prigrevici, gde je, pored rekonstrukcije sportske sale Partizan u okviru Osnovne škole „Mladost“, zamenjen pod u učionicama, u vrednosti radova od 1,3 miliona dinara.

Prema rečima predsednice opštine Dubravke Korać, ulaganja su samo deo planiranih radova na podizanju ukupnih školskih kapaciteta u opštini.

„Podsetiću da smo prethodnih godina kompletno renovirali i opremili tri vrtića i izgradili jaslice u Apatinu, kao i da imamo kontinuirana ulaganja u srednje škole. U to ubrajam i proširenje ponude smerova i sistem stipendija za srednjoškolce“, kaže predsednica opštine.

Prema njenim rečima, investicije će se nastaviti i u narednoj godini, kako bi se sve pretškolske i školske ustanove u opštini dovele na zavidan nivo.

„Želimo da deca u Apatinu imaju najbolje uslove za obrazovanje i odrastanje, a verujem i da su roditelji zadovoljni dosadašnjim ulaganjima“, kaže Koraćeva.

Pomoćnica predsednice opštine za pitanja obrazovanja, Milka Nikšić, pojasnila je da u narednim godinama škole u selima apatinske opštine očekuju dodatni radovi. Prema njenim rečima, Osnovnu školu „Mladost“ očekuje zamena podova u preostalim učionicama, Osnovnu školu „Ivan Goran Kovačić“ očekuje zamena fasade i sanacija krova, dok Osnovnu školu „Kiš Ferenc“ u skoroj budućnosti čekaju poslovi na postavljanju PVC stolarije i obnovi fasade. Postaraćemo se, da u narednom periodu obezbedimo i sredstva za ulaganja u osnovnoj školi u Kupusini.

„Pored toga, lokalna samouprava vodi računa da škole budu opremljene modernim sredstvima za nastavu i da sve tekuće potrebe učenika, nastavnika i roditelja budu ispunjene“, kaže Nikšić.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.