PETICIJA ZA RASKID UGOVORA SA AVENIJA MB I SKLANJANJE PASA U PANSIONE PETICIJA ZA RASKID UGOVORA SA AVENIJA MB I SKLANJANJE PASA U PANSIONE
nedelja, 21 avgust 2022 06:55

PETICIJA ZA RASKID UGOVORA SA AVENIJA MB I SKLANJANJE PASA U PANSIONE

 

Nezadovoljni odlukom Opštinske uprave o dodeli ugovora za usluge humanog hvatanja i zbrinjavanja napuštenih životinja Aveniji MB, apatinski volonteri koji brinu o napuštenim životinjama pokrenuli su nekoliko akcija među kojima su najznačajnije peticija kojom se zahteva raskid ugovora sa Avenijom MB i sklanjanje napuštenih životinja u pansione.

Potpisivanje peticije će, kako su najavili, početi sutra. U njoj se zahteva raskid ugovora i prekid saradnje sa Avenijom MB i svih njihovih aktivnosti (odvođenje pasa na nehuman i brutalan način, prevoz u neadekvatnoj prikolici, izladnjavanje pasa dok su u prihvatilištu...).

-Zahtevamo da se novac koji se daje za Aveniju MB (1.500.000 dinara) PREUSMERI na adekvatnije i humanije rešenje - pravljenje azila od strane naših humanitaraca, koji bi rado učestvovali u tome. Avenija MB uzima od GRAĐANA OPŠTINE APATIN novac, 24.960 dinara (sa pdv-om) po psu. Ti psi nisu krivi što su na ulici sami, gladni i bez ikakve zaštite, čovek je taj koji ih je izbacio. Oni se bore za svoj život. Pomozimo onima koji glasa nemaju, stoji uz ostalo u peticiji.

Osim ovog, u planu imaju i sklanjanje pasa u pansione, gde će imati svu potrebnu negu.

-Hajde da se probamo izboriti da naše apatinske šapice ne završe kao džak po kojem će se oni iživljavati. Ne dopustimo da ih hvataju sajlama i stežu oko vrata! Ne dopustimo da ih muče u limenoj prikolici po vrućinama i po 400 km! Pas koji je na ulici je tu zahvaljujući neodgovornom vlasniku. Ne dozvolimo da nam ostatak šapica završi kao Zoi od koje nema ni traga već danima. Za spas apatinskih šapica možete donirati na PET SHOP MAU VAU, BUTIK MAMINA MAZA u Apatinu ili na račun broj 160-5500100197996-18, apeluju zaštitnici napuštenih životinja.

Izvor: apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti