nedelja, 14 avgust 2022 05:25

PRIJEM U OPŠTINI ZA TROJICU APATINSKIH HEROJA, HVALA VAM!

 

Predsednica opštine Apatin Dubravka Korać sa saradnicima priredila je prijem za trojicu apatinskih heroja, Đuru Šašića, Srđana Majstorovića i Sašu Lukića, koji su pre tri sedmice spasili troje naših sugrađana iz Dunava. Zajedno sa svojim spasiocima, prijemu su prisustvovali i Tijana Kusulja, njena ćerka Tia i sestrić Petar, koji će taj 22. juli, kad su ih ovi hrabri ljudi izvukli iz reke, slaviti kao svoj drugi rođendan.

-Hvala vam na hrabrosti i žrtvi koju ste iskazali u momentu kad niste imali vremena da razmišljate o svojoj bezbednosti i svom životu. Našli ste se u situaciji koja je potpuno nepredvidiva, reagovali ste najbolje moguće i ja vam se u ime svih građana opštine Apatin na tome zahvaljujem. Dunav jeste naša komparativna prednost, svi mi ga volimo, ali je veoma nepredvidiv i moramo da ga poštujemo, reči su kojim se predsednica obratila herojima i, u znak zahvalnosti, uručila im prigodne poklone, ručne satove i zahvalnice.

Trojica naših hrabrih sugrađana su se prisetili dešavanja toga dana na Dunavu i naglasili da bi opet isto postupili. Takođe su istakli i važnost da sva deca osnovnoškolskog uzrasta dobro nauče da plivaju, ali i da se održavaju na vodi u slučaju neke nepredviđene situacije.

Tokom prijema je podržana i inicijativa da se svoj trojici, za iskazanu hrabrost, dodeli najviše opštinsko priznanje, Oktobarska nagrada.

Izvor: apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti