sreda, 27 jul 2022 06:02

DO KRAJA AVGUSTA NOVA DEONICA OD APATINA KA SOMBORU

Sanacija dela puta od Apatina ka Somboru odvija se po planu, a dokle se stiglo sa radovima i kako će teći nastavak govorio je šef gradilišta Goran Bogić.

Nov asfalt će biti postavljen od ulaska u Apatin, pa do skretanja za Kupusinu u ukupnoj dužini od 5200 metara. Do sada je završeno grebanje i krpljenje starog asfalta, navučen je habajući sloj bns22 i počinje se izrada završnog asfalt-beton sloja, poručio je Bogić

Saobraćaj se trenutno pored radova odvija u jednoj traci, naizmeničnim puštanjem vozila putem svetlosne signalizacije, dok se narednih dana očekuje i potpuno zatvaranje puta i preusmeravanje saobraćaja.

Bila je ideja da se saobraćaj zatvori u potpunosti i preusmeri do završetka radova i ranije, jer je na jednoj deonici zahtevano da se postojeći asfalt srušiti do kamena, da se doda još kamena i to uvalja i onda rade dva sloja. To je jedini razlog za preusmeravanje saobraćaja, jer tehnologija te vrste gradnje to zahteva. Zatvaranje saobraćaja bismo iskoristili da se asfalt-beton radi na obe strane odjednom što je mnogo bolje, dok je druga opcija da se asfaltiranje radi strana po strana, naizmeničnim puštanjem vozila bez zatvaranja deonice. U svakom slučaju, u narednih mesec dana bi radovi na ovom potezu trebali biti završeni, saznajemo od Gorana Bogića.

Šef gradilišta je apelova na građane da budu strpljivi kako bi se saobraćaj odvijao bezbedno, a da će za sve buduće izmene u režimu saobraćaja biti na vreme i blagovremeno obavešteni.

izvor:soapatin.org

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti