sreda, 15 jun 2022 08:40

NOVI USPESI APATINSKIH ATLETIČARA, TRI MEDALJE PROTEKLE NEDELJE

 

BRONZANA MEDALJA ZA MARIJU BUBALO I PETO MESTO ZORANA ŠKORIĆA NA PRVENSTVU SRBIJE U ULTRAMARATONU, POBEDA ALEKSANDRA STAJIĆA I TREĆE MESTO MIROSLAVA PEŠIĆA NA FRTALJ MARATONU U NOVOM SADU

Članovi Atletskog kluba Apatin su i proteklih sedam dana nastavili sa uspešnim nastupima na trkama u zemlji (Palić, Novi Sad).

Prošle subote Palić je bio domaćin Prvenstva Srbije u ultramaratonu na 50 km, 100 km i 24 sata, na takmičenju čiji je pokrovitelj bio Srpski atletski Saveza, a tehnički organizator Ultramaratonski klub Paligo Palus Palić je nastupilo četvoro članova Atletskog kluba Apatin. Treće mesto i bronzanu medalju na 24 sata osvojila je Marija Bubalo u ženskoj konkurenciji, dok je u muškoj konkurenciji Zoran Škorić zauzeo peto mesto. U trci na 100 kilometara Robert Čizmadija i Zoran Marković nisu uspeli u vremenu koji je određen kao limit trke da istrče zadatu deonicu. Tehnički delegat Srpskog atletskog Saveza na Prvenstvu Srbije bio je Goran Čegar.

Juče je u Novom Sadu održan Novosadski frtalj maraton na 10,5 kilometara i 5 kilometara, u trci na 5 kilometara prvo i treće mesto osvojili su članovi Atletskog kluba Apatin. Aleksandar Stajićistrčao je odličnu takktičku trku i trijumfovao, dok je treće mesto zauzeo Miroslav Pešić, u trci su nastupili još Nemanja Đurić, Živa Vijoglavin i Igor Bakoš.

Članove Atletskog kluba Apatin narednog vikenda (subota 18.06.) očekuje učešće na tradicionalnoj međunarodnoj atletskoj Trci prijateljstva u Kuli, dok je za 25. i 26. jun predviđeno učešće na Prvenstvu Srbije za seniore koje se održava u Kruševcu.

Uporedo sa nastupima seniora na trkama, mladi atletičari AK Apatin vredno rade i tri puta nedeljno treniraju na čelu sa trenerima Bojanom Tomaševićev i Marijom Bubalo na terenima OŠ Žarko Zrenjanin, nasipu kod šumske uprave i na peščanoj plaži kod Motela, spremajući se za učešće na finalu takmičenja Brzinom do zvezda koje se održava u Beogradu 21. juna 2022. godine i gde će dobar deo članova kluba činiti ekipu Apatina. Plasman na finale Brzinom do zvezda izborilo je 8 najboljih devojčica i 8 dečaka na kvalifikacionom takmičenju čiji je domaćin bio Apatin.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.