sreda, 27 april 2022 07:13

Drugi Međunarodni festival rakije „Gornje Podunavlje” u Apatinu

Već drugi put po redu u Apatinu će se 18. juna održati Međunarodni festival rakije „Gornje Podunavlje”. Festival organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja voćnih rakija „Čuvari tradicije” iz Apatina, a manifestacija će biti upriličena na platou apatinske Marine.

Uzorci rakije za ocenjivanje kvaliteta najkasnije do 10. maja.

Pravo da se takmiče imaju svi hobi proizvođači, u posebnim rakijskim kategorijama, sa poslatim uzorkom za svaku kategoriju za koju se takmiče.

Kategorije koje će se ocenjivati su: mlada šljivovica do godine starosti, šljivovica od 1 do 3 godine starosti, šljivovica preko 3 godine starosti, lozovača, komovica, kajsija, dunja, jabuka, kalvados, kruška, likeri, kao i ostale rakije u koje spadaju sve vrste voćnih rakija i specijalne rakije. Postoji i posebna kategorija za dame proizvođače, najbolje rakije iz inostranstva i najbolje rakije iz regije Gornjeg Podunavlja.

Kotizacija iznosi 1500 dinara po uzorku.

Komisija za ocenjivanje kvaliteta rakija na ovom Festivalu biće u međunarodnom sastavu: prof. dr Ninoslav Nikićević, prof. dr Nermina Spaho, gospodin Jožef Muth, prof. dr Vele Tešević i dr Branko Popović.

Više podataka i informacija zainteresovani građani mogu dobiti pozivom na sledeće brojeve telefona:
Željko: 065 5233366
Petar: 063501459

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti