petak, 22 april 2022 06:10

Humanitarna akcija apatinskog CSR i Srpsko-ruskog centra „Majak”

Apatinski Centar za socijalni rad je, u saradnji sa Srpsko-ruskim centrom „Majak” iz Novog Sada sproveo humanitarnu akciju, za dve socijalno ugrožene porodice. Naime, za dve porodice iz opštine Apatin su obezbeđena materijalna sredstva u iznosu od 100.000 dinara, kao i neophodna bela tehnika, a urađeni su im i vodoinstalaterski i drugi radovi.

Sa direktorkom apatinskog Centra za socijalni rad, Nikolinom Sučević, ovo udruženje je potpisalo Protokol o saradnji, čime se predviđa dalji zajednički rad i saradnju na pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Srpsko-ruski centar „Majak“ je organizacija koja postoji više od tri godine i koja se između ostalog bavi humanitarnim akcijama. Navedeni Centar se između ostalog bavi i raznim kulturnim aktivnostima, obeležavanjem bitnih datuma iz srpske i ruske istorije, kao i državnih praznika.

Direktorka apatinskog Centra za socijalni rad Nikolina Sučević se zahvalila Srpsko-ruskom centru „Majak“ na tome što prepoznali instituciju CSR kao saradnika u realizaciji njihovih humanitarnih aktivnosti.

– Želim pre svega da pohvalim gest, uključivanje organizacija u pomoć zajednici i pomoć ugroženim porodicama. Današnje potpisivanje Protokola o saradnji predstavlja krunu naših dosadašnjih aktivnosti koje smo imali u ranijim kontaktima, vezano za odabir socijalno ugroženih porodica kojima je pomoć potrebna. Oni su nama izneli ideju, sredstva sa kojima raspolažu, izneli kojoj grupi je namenjena ova pomoć, odlučili smo se zajedno da to budu višečlane porodice, i ja sam posebno zahvalna zato što su ovo porodice, koje su zaista i socijalno i materijalno ugrožene, gde je Centar više puta pomagao i u poboljšanju uslova stanovanja i zadovoljavanja osnovnih životnih potreba, ali prosto ono što vi možete da donesete zajedno sa svojim članstvom i sa svojom organizacijom, jeste i širenje te ideje o solidarnosti o međuljudskoj podršci i pomoći pored onog što je njima najvažnije, a to je ta materijalna podrška koju dobijaju od nas.

 izvor:025info.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti