sreda, 20 april 2022 07:00

6 miliona za novu medicinsku opremu u Specijalnoj bolnici „Junaković“

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Junaković“ kontinuirano radi na unapređenju kvaliteta svojih usluga. Pored redovnog održavanja i uređenja samog objekta, iz godine u godinu realizuju se zanavljanje medicinske opreme, zamena nameštaja i renoviranje soba. Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa višim nivoima vlasti, takav trend nastavlja se i ove godine, te je obezbeđeno preko 6 miliona dinara za novu medicinsku opremu. Više o tome, rekla nam je direktorka Specijalne bolnice, dr Dragana Mrđenov.

„Mi smo u toku ovog meseca potpisali ugovor sa sekretarijatom za zdravstvo, koji nam je dao sredstva u vrednosti preko 6 miliona, kojim ćemo mi i ove godine zanoviti medicinsku opremu. Znači dobili smo 4 hidromasažne kade nove i 4 magneta. Prošle godine smo dobili i dve kade, jednu za gornje, jednu za donje ekstremitete i dobili smo 2 magneta, tako da svake godine zahvaljujući Pokrajinskoj vladi zanavljamo dotrajalu medicinsku opremu“, objašnjava dr Mrđenov.
Prethodno, unapređena je usluga elektroterapije, a sledeće u planu je renoviranje sale za kinezi terapiju.

Takođe, u toku je renoviranje starih soba, zamenjena je drvenarija na starom bloku, a radi se i na uređenju plaža i bazena za letnju sezonu, koja bi trebalo da počne 20. juna.

„Trenutno je aktuelno i uređenje dela garderobe na hidromasažnom bloku, tako da nastavak toga jeste i uređenje prostora gde su hidromasažne kade, gde ćemo sve zanoviti i staviti novu opremu“, dodaje direktorka ove ustanove.
Pored pomenutih radova, Specijalna bolnica „Junaković“ omogućila je za svoje korisnike i specijalni uskršnji popust na medicinski paket, senior pakete, senior wellness vikend, usluge smeštaja, kao i poseban popust na redovan wellness vikend.

„U toku je akcija uskršnjeg popusta. Na taj način našim gostima želimo da učinimo ugodnije uskršnje praznike. Na sve programe je sniženje 10%, a na welnes vikend 20%“, ističe naša sagovornica.

Podsećamo, banja “Junaković” nudi i poseban program rehabilitacije za dijabetičare, kao i tzv. program Post-Covid rehabilitacije, namenjen osobama koje doživljavaju niz novih ili tekućih simptoma koji mogu da traju nedeljama, ili mesecima, nakon prve infekcije virusom Covid-19. Takođe, deo je programa subvencionisanja godišnjih odmora u Srbiji putem besplatnih vaučera, koje je obezbedila Vlada Srbije.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ljudi se suočavaju sa finansijskim izazovima u određenim periodima svog života. Bilo da se radi o neočekivanim tro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.