petak, 08 april 2022 06:13

U APATINU POČELA SA RADOM BESPLATNA ŠKOLICA ROKA

U Centru kulture PIK u Apatinu juče su počeli prvi časovi u okviru besplatne školice roka. Zbog velikog interesovanja, oformljene su čak tri grupe od po desetoro dece, jedna za predškolski i dve za školski uzrast. Od instrumenata, za sada su u ponudi klavir, gitara i bubanj, a radionice vodi prof. Duško Mešinkovski.

Kako saznajemo od Dragana Gajčina, ispred Centra kulture PIK, časovi će se tokom aprila meseca odvijati jednom nedeljno, a nakon toga će se praviti novi rasporedi.

„Profesor Mešinkovski održao je prve radionice za svaku od grupa i ono što mi predstavlja posebno zadovoljstvo su osmesi dece koja su uzela učešće u našem projektu. Sve instrumente koje imamo dobili smo zahvaljujući donacijama, te bih iskoristio priliku da se još jednom zahvalim svim ljudima dobre volje koji su u tome učestvovali. Još uvek nemamo svu potrebnu opremu, ali smo napisali projekat, konkurisali za sredstva i nadamo se pozitivnom ishodu. Za sada imamo nekoliko instrumenata i dodatne opreme, a prikupljanje sredstava i dalje je u toku“, izjavio je Gajčin.

 Kako saznajemo, već za subotu, 9. april, CK PIK priprema humanitarnu svirku, a sva prikupljena sredstva biće usmerena za kupovinu i restauraciju instrumenata, te nabavku dodatne opreme. Organizator najavljuje odličnu svirku, uz čak tri sjajna benda, NJuške, Kontra i Prljavi Romeo.

Svirka počinje u 21 sat, a cena ulaznice iznosi 300 dinara.

izvor:apatinskenovine.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti