sreda, 30 mart 2022 05:09

Ministarka Maja Gojković u poseti opštini Apatin

Opština Apatin bila je domaćin ministarki kulture i informisanja Maji Gojković. Ministarka je tokom posete razgovarala sa predsednicom opštine Apatin Dubravkom Korać o projektima iz njenog resora.

Osim toga, direktorka Opštinskog kulturnog centra Danijela Obradović iskoristila je ovu priliku da sa Majom Gojković govori o realizaciji Konkursa Ministarstva kulture „Gradovi u fokusu”, za šta je apatinska opština dobila 6 miliona dinara.

Podsetimo, projekat „Gradovi u fokusu” pruža priliku jedinicama lokalnih samouprava da u saradnji sa ustanovama, umetničkim i drugim udruženjima u oblasti kulture, pojedincima i ostalim subjektima u kulturi, unaprede kapacitete i kulturnu ponudu.

Lokalne samouprave koje su izabrane na konkursu nose titulu – Grad u fokusu, a to će im omogućiti da budu prepoznate kao relevantni nacionalni centri razvoja kulture i da time postanu vidljivije na kulturnoj mapi Srbije i Evrope.

Na ovom radnom sastanku bilo je reči i o projektu izgradnje Muzeja, čije se finansiranje planira od sledeće godine. Istaknuto je kako će se ova institucija u budućnosti starati o očuvanju, predstavljanju i promociji nasleđa svih naroda koji žive u apatinskoj opštini.

 izvor:025info.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti