utorak, 29 mart 2022 06:26

FILM „BILO JEDNOM U SRBIJI“ U SREDU I ČETVRTAK U APATINSKOM BIOSKOPU

U Veliku salu Opštinskog kulturnog centra Apatin stiže još jedno sjajno domaće ostvarenje za sve ljubitelje filmske umetnosti. Projekcija filma “Bilo jednom u Srbiji” zakazana je za sredu, 30. mart, od 17:30 i od 20:00 sati, i za četvrtak, 31. mart, takođe od 17:30 i od 20:00 sati.

Sadržaj filma: Tokom i posle Prvog svetskog rata, dva mladića i dve devojke iz Leskovca: Cone i Dine, i Zorka i Ružica imali su različite sudbine. Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde je naučio sve o lepotama života i svetlima metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrijskog razvoja, gde je načio kako se samo kroz crni fabrički dim i težak rad stiže do uspeha. Opijeni pobedom u ratu i nepovratno inficirani „duhom slobode i napretka” koji su osetili u „velikom svetu”, dva mladića vraćaju se u svoj oronuli Leskovac. Dine u svoj mali, sada već nepostojeći bioskop, a Cone svojoj verenici Zorki, koja posle pet godina čekanja, nevoljno daje pristanak da je otac uda za ratnog liferanta. Cone će pokušati svoju staru ljubav da vrati, a Dine da svoju novu ljubav pronađe. I tako počinje borba „starog” i „novog”, u svakom smislu. Za velika dela potrebno je sasvim malo prave ljubavi.

Uloge : Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Zoran Cvijanović, Predrag Miki Manojlović, Ivan Bekjarev.

Cena ulaznice: 300 dinara

izvor:apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti