subota, 26 mart 2022 06:28

OTVARANJE IZLOŽBE „KALIGRAFSKI GEST U SLICI“

 

Otvaranje izložbe pod nazivom „Kaligrafski gest u slici“ zakazano je za petak, 25. februar, sa početkom u 19 sati, u galeriji Meander u Apatinu.

Autorka izložbe je Isidora Jovčić, akademska umetnica slikarstva savremene umetnosti, a postavka će trajati do 14. aprila.

Biografija:

Isidora Jovčić, srpska je akademska umetnica slikarstva savremene umetnosti 21. veka. Pripada mlađoj generaciji slikara ekspresionizma, enformela, i akcionog slikarstva. NJeno stručno zvanje je diplomirani dizajner i master likovni umetnik , a rođena je 26. 02. 1993. godine u Knjaževcu . Završila je srednju stručnu Umetničku skolu u Nišu pod nazivom ’’Škola za umetnost i dizajn’’, na smeru Grafički dizajn, 2012 godine. Diplomirala je na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Grafički dizajn u klasi profesora Aleksandra Zarića, 2016. Magisrirala je takođe na ’’Filološko umetničkom fakultetu’’ u Kragujevcu, odsek Likovne umetnosti – modul slikarstvo, u klasi mentora profesora Aleksandra Zarića, sa radnom tezom pod nazivom ’’Transformacija tela’’, 2019. Svoje školovanje nastavlja i upisuje se 2019. godine na doktorskim studijama na ’’Fakultetu primenjenih umetnosti’’ u Beogradu. Trenutno je na trećoj godini studija, u pratnji mentora Ivana Grubanova.

Svoje pisane naučno – istraživačke radove pisala je na temu apstraktnog akcionog slikarstva kao i kritiku američkog apstraktnog ekspresionizma. Trenutni umetnički rad joj se zasniva na gestualnim apstraktnim formama tela u kombinaciji sa savremenim kaligrafskim izrazom. NJena disertacija može doprineti savremenoj kaligrafskoj umetnosti kao i da ukaže studentima i individualnim umetnicima na prednosti koje savremeni kaligrafski gest nosi. Disertacija ima za cilj da doprinese boljem i dubljem razumevanju kaligrafskog gesta kao takvog, kao i inovativnim metodama koje bi napravile “sponu” između već zastarelog pisma i savremenog načina primene kaligrafskih gestualnih metoda. Razvoj njenog likovnog izraza ogleda se kroz radove nastale tehnikom ulje na platnu i akrilom, izlaganih od 2016. godine do danas.

Imala je preko dvadeset kolektivnih izlaganja, kao i nekoliko samostalnih izložbi. Likovni jezik istražuje i u drugim medijima, kao što su fotografija, instalacija, grafika i dizajn. Živi i stvara u Knjaževcu, gde se aktivno bavi slikarstvom.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.