subota, 19 mart 2022 06:43

ODRŽANO PREDAVANJE NA TEMU "POJAM I ZNAČAJ PRVE POMOĆI"

Crveni krst Apatin danas je u Gimnaziji i stručnoj školi Nikola Tesla u Apatinu održao pučno i korisno predavnje na temu ,,Pojam i značaj prve pomoći'' za učenike prvog i drugog razreda. Učenicima je predočen značaj pružanja prve pomoći, kao i najvažniji ciljevi prve pomoći koji se odnose na spašavnje života, što je osnovni cilj. Uz nekoliko pokaznih vežbi, đacima su prikazane najčešće povrede sa kojima se mogu susresti.

Učenici su pokazali veliko interesovanje za ovu temu, a predavač je bila Sanja Lazić, licencirani predavač prve pomoći, uz prisustvo i učešće volontera Milice Medar, Anje Močković i Jane Biljetina.

Ovim putem obaveštavamo sve zainteresovane učenike iz Osnovnih i Srednjih škola koji žele da postanu volonteri i steknu znanje i veštine prve pomoći da 19.03.2022 godine u prostorijama Crvenog krsta Apatin započinjemo novi ciklus obuka na temu prve pomoći koja je osnov zdravstvene kulture. Uvodono predavnje počinje u 12 časova a predavač će biti dugogdišnji istaknuti volonter Crvenog krsta Apatin Aleksandar Ristić.

izvor:apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti