subota, 19 februar 2022 06:51

KONCERT KLASIČNE MUZIKE U MALOJ SALI KULTURNOG CENTRA

U Maloj sali Kulturnog centra Apatin, u sredu, 23. februara, sa početkom u 19 sati, biće održan koncert Quantum Guitar Dua.

Quantum Guitar Dua nastao je 2020. godine i čine ga Dušan Novković i Veljko Torbica.

Dugogodišnji prijatelji i kolege završili su Muzičku akademiju u Novom Sadu u klasi profesora Zorana Krajišnika.

Veljko Torbica je dalje školovanje kao student Master studijskog programa nastavio na Muzičkoj akademiji u Bratislavi, gde je i diplomirao u klasi profesora Jožefa Žapke.
Dušan Novković je zaposlen kao profesor klasične gitare u Muzičkoj školi ,,Josip Slavenski“ u Novom Sadu, dok Veljko Torbica radi kao profesor gitare u Muzičkoj školi ,,Josif Marinković“ u Zrenjaninu.

Sa velikom posvećenošću oba muzičara rade na bogatom repertoaru koji sadrži dela iz perioda baroka, klasicizma, romantizma i dvadesetog veka. Osnovni motiv njihovog zajedničkog sviranja jeste ljubav prema muzici i klasičnoj gitari, u nastojanju da kroz sviranje ostave trag i inspirišu nove generacije muzičara.

LJubitelji klasične muzike moći će uživati u delima Domenika Skarlatija, Morisa Ravela, Enrikea Granadosa i Isaka Albeniza i drugih značajnih autora, a ulaz na koncert je besplatan.

izvor:apatinskenovine.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Stručnjaci se ne slažu šta je to tačno, ali veruju da je krivac stres. Fibromialgija donosi nesnosne bolove iako je fizi...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.