subota, 12 februar 2022 06:58

Najava otvaranja prostorija Udruženja građana „Mali princ“

Mali princ
U Apatinu je, za kratko vreme koliko postoji, Udruženje građana „Mali princ“ uspelo da okupi preko pedeset članova, koji su ujedinjeni u ideji da pomognu deci sa invaliditetom, retkim bolestima i deci iz socijalno ugroženih porodica, kao i njihovim roditeljima.

Predsednica ovog Udruženja, Aleksandra Marić, ujedno i članica Udruženja za podršku osobama sa autizmom „Maslačak“ iz Sombora, istakla je da je njena želja da se slični principi na kojima deluje „Maslačak“ prenesu i u Apatin. Planovi „Malog princa“ su ambiciozni, ali trenutno je u fokusu osposobljavanje prostorija.

-Ciljevi, odnosno planovi su, na prvom mestu, adaptacija prostorija koje smo dobili od opštine, čije je renoviranje u toku i trebalo bi da bude završeno već u martu mesecu, pa da što pre počnemo sa održavanjem radionica za decu. U planu su likovne, edukativne, kreativne, dramske radionice, kao i psihološke radionice za pomoć roditeljima. Ove godine ćemo učestvovati i na kampu „Podržimo porodicu“ na Divčibarima – navela je Aleksandra Marić.

„Mali princ“, osim odraslih i dece sa autizmom, ima i članove mlađeg uzrasta. Trenutno Udruženje broji oko četrdeset odraslih članova, dvadesetak dece sa autizmom, ali i oko tridesetoro dece u redovnom razvoju koji su odlučili da na volonterskoj osnovi pomognu rad ovog Udruženja.

Nakon otvaranja prostorija, ekipu iz „Malog princa“ čeka ozbiljan rad, a građani se pozivaju da pomognu u humanitarnom radu ovih entuzijasta.

 izvor:025info.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti