ponedeljak, 07 februar 2022 07:40

ATLETIČARI USPEŠNO OKONČALI NASTUP NA KUPU EVROPSKIH ŠAMPIONA

 

U Portugalskom gradu Oeiras predgrađu Lisabona, u prelepom ambijentu koji se nalazi blizu Atlantskog okeana, danas je po sunčanom vremenu održano najprestižnije klupsko kros takmičenje Kup Evropskih šampiona u krosu u konkurenciji seniora, seniorki, juniora, juniorki i miks štafetama.

U sjajnoj i izuzetno kvalitetnoj seniorskoj konkurenciji na pravoj brdovitoj kros stazi, gde su snage odmerili kros trkači iz cele Evrope, nastupili su i šampioni Srbije u krosu za 2021. godinu, članovi seniorske ekipe Atletskog kluba Apatin (Đuro Borbelj kapiten ekipe, Mirko Mauna, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić) predvođeni vođom delegacije Goranom Čegarom, koji su pružili svoj maksimum završivši svoje trke i dostojno reprezentovali Apatin, AP Vojvodinu i Republiku Srbiju.

Seniorska trka na 10 kilometara koja je održana u nedelju 6.2. koju je direktno prenosila Portugalska nacionalna televizija, okupila je takmičare iz evropskog 31 kluba sa blizu 120 takmičara, U ekipnom plasmanu osvojeno je 28. mesto, u pojedinačnoj konkurenciji najuspešniji je bio Đuro Borbelj koji je sa rezultatom 34 minuta 33 sekunde osvojio 79. mesto, Mirko Mauna je bio 102. sa rezultatom 37 minuta i 58 sekundi, Aleksandar Stajić i Miroslav Pešić osvojili su 108. i 109. mesto, sa rezultatima 40 minuta i 27 sekundi i 40 minuta i 35 sekundi. Drugi klub iz Srbije seniori AK Leposavić osvojio je ekipno 30. mesto.

Sam nastup Atletskog kluba Apatin i predstavljanje Apatina, AP Vojvodine i Republike Srbije na najjačem klupskom takmičenju u Evropi, 57. Kupu Evropskih šampiona gde su plasman izborile šampionske i vicešampionske ekipe sa nacionalnih šampionata Starog kontinenta, veliki je uspeh koji daje podsticaj za dalji rad i razvoj atletskog sporta u Apatinu.

Ekipa Atletskog kluba Apatin iz Portugalije se vraća u utorak 08. februara u ranm jutarnjim časovima.

izvor:apatinskenovine.rs

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti