ponedeljak, 31 januar 2022 08:18

NEMA ODUSTAJANJA, NASTAVLJA SE SA POTPISIVANJEM PETICIJE!

 

SAMO DANAS SKUPLJENO 815 POTPISA GRAĐANA

Apatinsko Udruženje građana “Bez straha” je i nakon jučerašnjeg saopštenja kompanije “Bioneks” odlučilo da ne odustane od potpisivanja peticije “Stop spalionici”. Podršku ovoj inicijativi svojim potpisom danas su dali i opozicioni odbornik Perica Popić iz Narodnog slobodarskog pokreta, Aleksandar Lovrić iz Republikanske stranke, Miodrag Bakić zvanično još uvek sekretar apatinskog SPS-a...

Za nepuna 4 sata peticiju je danas na gradskoj pijaci potpisalo 815 građana, koji su, mahom, komentarisali da su protiv dovoženja bilo kakvog otpada u naš grad, bez obzira na način na koji bi se prerađivao.

Zanimljivo, da je nedaleko od štanda gde su skupljani potpisi protiv spalionice, bio postavljen i štand SNS-a, na kom su deljeni vitamini, bločići, kalendari... Osim nekoliko slučajeva gde su građani “lutali” tražeći ono što žele (“da li se ovde dele upaljači i kalendari?”) sve je prošlo bez incidenata i svako je našao ono što je želeo da nađe...

Inače, zbog velikog interesovanja, skupljanje potpisa protiv spalionice biće organizovano i sutra na istom mestu od 9 do 11 časova, a narednih dana na drugim mestima, o čemu će javnost na vreme biti obaveštena.

 ODGOVOR NA SAOPŠTENJE “BIONEKSA”

Na jučerašnje saopštenje “Bioneksa”, UG “Bez straha” je javno poručilo da ne odustaje ni od peticije, ni od drugih aktivnosti, koje za cilj imaju sprečavanje zagađenja životne sredine u opštini Apatin.

-Sa dužnim poštovanjem, ističemo da je naziv projekta: PROIZVODNI KOMPLEKS ZA RECIKLAŽU I PIROLIZU PLASTIKE. Dakle, ovde može biti reči samo o POVLAČENJU projekta i eventualno podnošenju NOVOG zahteva, ali se onda moraju pribaviti sve nove dozvole i tražiti nove saglasnosti, što svakako iziskuje nove troškove na Vašoj strani. Koliko vredi Vaša investicija građane opštine Apatin ne interesuje ukoliko će ta investicija dovesti do zagađivanja vode, vazduha i zemljišta, jer mi ovde živimo i želimo čistu i zdravu sredinu.

Korektno bi bilo sa Vaše strane da objasnite građanima Apatina Vaše poslovanje po zakonu i važećim propisima, posebno imajući u vidu da ste novoosnovana firma, koja prema zvaničnim podacima iz javnih registara i objavljenim finansijskim izveštajima do sada niste ostvarili nikakvo poslovanje. Takođe bi bilo zanimljivo da prikažete o kojoj se korporaciji zaista radi i gde ste to na globalnom nivou poslovali na polju obnovljivih izvora energije i ekoloških rešenja. Ili ste mislili na poslovanje Vaših prethodnih firmi gde ste bili osnivači ili Vaših sestrinskih i povezanih preduzeća.

Konačno, molili bismo Vas za tačnu adresu Vašeg sedišta kako bi lakše komunicirali sa Vama, jer prema zvaničnim podacima Vaše se prostorije nalaze na adresi Dunavska obala bb, a nama eto, kao građanima Apatina nije poznato da li se radi o prostorijama na gradskom stadionu, u krugu marine ili Carine, koji objekti su svi pod ingerencijom opštine Apatin, a koliko nam je poznato na njima nemate pravo svojine, navodi se u reagovanju UG “Bez straha” na saopštenje kompanije “Bioneks”.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.