sreda, 26 januar 2022 08:34

Marko Desnica:”Želim sebi obezbediti što bolje uslove”

Posle razgovora sa Goranom Basarićem, igračem Stanišića, sledeći dijalog sam obavio sa jednom od mladih apatinskih sportskih nada. Marko Desnica, momak koji je fudbal krenuo trenirati u Fudbalskom klubu “Olimpik” Apatin, ali se tamo kratko zadržao, te se preselio na stadion kraj Dunava, gde je i danas. Više o Markovoj seniorskoj karijeri, koja je tek počela, i nekim daljim ambicijama, pročitajte u nastavku.

*Zašto si se od svih sportova odlučio za fudbal?

-Fudbal sam zavoleo još od malih nogu. Moji prijatelji su trenirali i stric mi se bavio fudbalom, tako da je za mene bilo normalno da krenem trenirati fudbal.

*Koju utakmicu pamtiš?

-Definitivno pamtim utakmicu koja se dogodila ove sezone protiv Fudbalskog kluba “Njegoš” iz Lovćenca, gde sam postigao svoj prvi seniorski pogodak i pomogao ekipi da pobedimo rezultatom 6:2.

*Kako si se osećao na debiju za prvi tim?

-Na svom debiju sam se osećao uzbuđeno, ali i pomalo nervozno. Tu utakmicu smo izgubili rezultatom 3:2. Ne mogu reći da sam zadovoljan svojom igrom, s obzirom na rezultat, ali bilo je zadovoljavajuće upisati svoj prvi nastup za prvi tim.

*Koje su ambicije u nastavku sezone?

-Ambicije u nastavku sezone su nam definitivno da ostvarimo što bolje rezultate, da se popnemo na tabeli što je više moguće i naravno da napredujemo kao tim, pa u sledećoj sezoni postavimo neke više ciljeve.

*Da li imaš neke planove za budućnost?

-Nema tu baš nekog konkretnog plana. Nastaviću trenirati, napredovati i pokušati igrati u što boljim okolnostima u budućnosti.

Marko, hvala puno na izdvojenom vremenu i sve najbolje u daljoj fudbalskoj karijeri!

izvor:025info.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti