četvrtak, 20 januar 2022 08:20

IAKO NIJE BILO ORGANIZOVANO, APATINCI IPAK PLIVALI NA BOGOJAVLJENJE

 

Bogojavljenje je hrišćanski praznik koji slavi otkrovenje Boga Sina kao ovaploćenog u Isusu Hristu. Istočne crkve dan pre Bogojavljenja slave krštenje Isusovo, koje je obavio Jovan Krstitelj u reci Jordan, a koje se obeležava kao objava svetu da je on Sin Božji. Bogojavljenje je jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika.

Na dan Bogojavljenja mnogi vernici poštuju običaj plivanja za Časni krst, koje se organizuje širom Srbije. U Apatinu ove godine zbog pandemije nije bilo organizovanog plivanja za Časni krst, ali grupa Apatinaca je odlučila da uđe u Dunav i pošalje poruku kako ne žele da se ova tradicija prekida. U Dunav, čija je temperatura danas iznosila 3,5 stepena, su zaronili Dejan Mosurović, Stefan Rožić, Miloš Glušica, Vladimir Petrović, Mile Sladić i Dragana Zorić koja je ujedno bila i jedina dama meću učesnicima.

Takođe, na dan Bogojavljenja u crkvama i hramovima se osveštava voda za koju se veruje da ima lekovita svojstva.

izvor:apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.