sreda, 05 januar 2022 08:35

Rukometni klub “Apatin” – analiza jesenjeg dela prvenstva

Od sezone 2021/22. koja je trenutno u toku, rukomet koji Apatin zaslužuje se vratio u grad! Posle sezone 2019/20. u kojoj su Apatinci imali skor od dvanaest poraza i samo jednu pobedu, te bili na poslednjeplasiranoj poziciji na tabeli, koja je na svu sreću prekinuta zbog virusa, sledi godinu dana koje će sigurno biti zapisane u istoriju Rukometnog kluba “Apatin”. Usledila su mnogobrojna pojačanja kao što su dovođenje Davora Galfija, povratak kapitena Čedomira Milojevića, Nikole Bogojevića i dva svima dobro poznata rukometna imena u Apatinu, a i šire, Stevana Oljače i Aleksandra Pilipovića. Takođe, uvedene su i članske karte kako bi navijači mogli pomoći u ostvarenju cilja, a on je samo jedan, ulazak u viši rang! Usledila je neverovatna sezona za naše momke koji su ostvarili zadati cilj, zauzeli šampionsku poziciju i tako u narednoj sezoni obezbedili učešće u Super B rukometnoj ligi. Završen je jesenji deo prvenstva u sezoni 2021/22, a izabranici Vladimira Đukića su se kao novajlije u društvu Superligaša pokazali odlično i trenutno zauzimaju petu poziciju na tabeli sa skorom od šest pobeda i pet poraza. Imali ste prilike već da čitate o utakmicama plavo belih na našem portalu, a za danas sam spremio kratke analize svake utakmice koje su naši momci odigrali ove sezone.

*Rk “Vrbas PETROL” 26:31 Rk “Apatin”

-Debi za naše momke u Super B rukometnoj ligi odigrao se u Vrbasu, protiv jedne veoma neugodne ekipe koja je na kraju polusezone zauzela visoku treću poziciju. Silno motivisani, naši momci, da ligu otvore na najbolji mogući naćin, uz veoma dobru igru uspevaju da dva boda donesu u Apatin, a konačan ishod meča je 26:31 (11:9). Posle slabijeg prvog poluvremena, naši momci su prevođeni Aleksandrom Pilipovićem (igračem utakmice) i Stevanom Oljačom uspeli da dođu do trijumfa.

*Rk “Apatin” 24:21 Rk “Morava”

-Posle fantastičnog otvaranja prvenstva, u želji za drugom pobedom Rukometni klub “Apatin”, na svom terenu, dočekuje Rukometni klub “Morava” iz Velike Plane. Opet je viđena malo slabija igra naše ekipe u prvom delu meča, a gosti odlaze na pauzu sa jednim golom prednosti. Ipak, u drugom poluvremenu izabranici Vladimira Đukića uz publiku, koja im je bila osmi igrač, uspevaju da preokrenu i upišu drugu pobedu. Igračem utakmice opet je proglašen Aleksandar Pilipović (9 pogodaka), a pored njega zablistao je i Stevan Oljača (8 pogodaka).

*Rk “Crvenka” 35:26 Rk “Apatin”

-Rukometaši Apatina su u sezoni 2021/22 prvi put osetili gorčinu poraza u trećem kolu Super B rukometne lige, kada su gostovali Rukometnom klubu “Crvenka”. Sjajna igra domaćih rezultirala je da na pauzu odu sa čak šest golova prednosti, a kasnije se još odalje i mirno privedu meč kraju. U redovima Apatinaca najviše su se istakli Stevan Oljača (9 pogodaka), Čedomir Milojević (7 pogodaka) i Aleksandar Pilipović (6 pogodaka).

*Rk “Apatin” 37:30 Rk  Inđija”

-Posle prvog poraza u ligi, rukometaši Apatina na svom terenu, pred otprilike dvesta gledalaca, dočekuju Rukometni klub “Inđija”. Kao i što smo navikli od početka prvenstva, naši momci posle prvog poluvremena odlaze na pauzu sa manjkom postignutih golova u odnosu na protivnika, ali u drugom delu meča opet preokreću i na kraju ubedljivo pobeđuju rezultatom 37:30 (15:16). Po treći put od početka takmičenja Aleksandar Pilipović (10 pogodaka) je proglašen igračem utakmice, a Stevan Oljača u ovom meču osam puta trese mrežu gostiju i nastavlja sa odličnim partijama.

*Rk “Sivac 69” 33:25 Rk “Apatin”

-U narednom kolu izabranici Vladimira Đukića odlaze na gostovanje u Sivac, klubu koji je jesenji deo prvenstva završio sa pet pobeda, isto toliko poraza i jednim nerešenim ishodom. Domaći su u ovom meču bili bolji i zasluženo slavili, a u redovima gostiju najviše golova je postigao Stevan Oljača (5 pogodaka).

*Rk “Apatin” 24:20 Rk “Kolubara”

-Posle poraza od Sivca, Apatinci u hali Ocnovne škole “Žarko Zrenjanin” Apatin dočekuju Rukometni klub “Kolubara” iz Lazarevca. Gledali smo sjajnu rukometnu priredbu sa dosta oscilacija, a na kraju naši momci su uspeli da trijumfuju i sačuvaju dva boda u Apatinu, a konačan ishod meča je 24:20 (13:8). U ovon meču, po prvi put u ovoj sezoni, za igrača utakmice izabran je Stevan Oljača (6 pogodaka), a sa sjajnim partijama je nastavilo naše levo krilo sa bogatom karijerom, Aleksandar Pilipović (8 pogodaka).

*Rk “Sinđelić” 29:14 Rk “Apatin”

-Možda i najlošija utakmica koju su naši momci odigrali u poslednjih par godina je odigrana u Beogradu, kada su izabranici Vladimira Đukića gostovali u glavnom gradu Srbije Rukometnom klubu “Sinđelić”. Jednostavno rečeno, naši momci nisu imali dan i bodovi su zasluženo otišli u ruke domaćih, a konačan ishod meča je ubedljivih 29:14 (14:8) u korist momaka iz Beograda. U ovoj utakmici najviše puta mrežu domaćih je zatresao Aleksandar Pilipović (4 pogotka).

*Rk “Smederevo” 28:26 Rk “Apatin”

-Posle izuzetno loše partije u Beogradu, desetkovani Apatinci bez četiri startera odlaze na megdan Rukometnom klubu “Smederevo”, ekipi koja se trenutno nalazi na vicešampionskoj poziciji. Naši momci su dali sve od sebe, ali to nažalost nije bilo dovoljno i bodovi su ostali u Smederevu. Našu ekipu u ovom susretu predvodili su Aleksandar Pilipović (8 pogodaka) i Stevan Oljača (7 pogodaka).

*Rk Apatin 26:23 Rk “Ub”

-Posle dva uzastopna poraza, naši momci pred skoro punom halom dočekuju Rukometni klub “Ub”. Od početka sezone iz Apatina niko nije uspeo da odnese bodove, pa tako ovaj put to nije pošlo za rukom ni ekipi koja se u tom trenutku nalazila ispred Apatinaca. Uz veoma raspoloženog igrača utakmice, Aleksandra Pilipovića (12 pogodaka) i našeg sjajnog levog beka Stevana Oljaču (7 pogodaka) naši momci se vraćaju na pobedničku stazu.

*Mrk “Kikinda Grindeks” 30:15 Rk “Apatin”

-Posle veoma važnog trijumfa u Apatinu, naši momci odlaze na megdan lideru tabele. Favorizovana Kikinda pokazuje zašto se nalazi na čelu tabele i zasluženo pobeđuje rezultatom 30:15 (16:8). Najefikasniji u redovima gostiju bili su Oljača Stevan i kapiten ekipe Čedomir Milojević (4 pogotka).

*Rk “Apatin” 29:26 Rk SC “Voždovac 2012”

-Stiglo je na red i poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva, a u goste Apatincima dolazi poslednjeplasirana ekipa iz Beograda. Favorizovani izabranici Vladimira Đukića kontrolišu čitav tok meča i zasluženom pobedom stavljaju zavesu na polusezonu. Za igrača utakmice izabran je Aleksandar Pilipović (9 pogodaka), a pored njega istakli su se Čedomir Milojević (6 pogodaka), Mirko Gardijan (5 pogodaka) i mlada nada apatinskog rukometa Miloš Braun, koji je takođe pet puta zatresao mrežu gostiju.

Ovim putem čestitam Rukometnom klubu “Apatin” na ostvarenom i želim sreću u nastavku prvenstva.

izvor:025info.rs

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Pogledajte da li se vaš horoskopski znak našao na ovoj zanimljivoj listi Kada se govori o atributima horoskopskih znako...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.