subota, 18 decembar 2021 06:57

U APATINSKOJ GALERIJI „MEANDER“ OTVORENA IZLOŽBA STRIPA

U galeriji „Meander“ u Apatinu otvorena je izložba radova strip autora publikovanih u časopisu „STRIPOLIS“. Izložbu je ovorio akademski slikar, profesor u Srednjoj dizajnerskoj školi “Bogdan Šuput” u Novom Sadu i urednik časopisa, Branko Đukić, a koji je prethodno u Maloj sali Kulturnog centra održao i radionicu stripa.

Kako saznajemo od autora, na izložbi koja se u Apatinu može pogledati do 14. januara predstavljeni su stripovi koji su izlazili u časopisu naziva „STRIPOLIS“.

"Svake godine izađe po jedan broj časopisa, 13 godina unazad, a stripovi koji se objavljuju u njemu praktično su izuzetno likovni, imaju izuzetno dobre priče i možda nisu tako zabavni kao oni iz osamdesetih godina na koje smo mi navikli", izjavio je za Radio Apatin Đukić, kog je ljubav ka stripu iz detinjstva odvela ka slikarstvu.

Prema njegovim rečima, kako vreme prolazi, sve više autora u svetu je čulo za časopis „STRIPOLIS“ i sve više ljudi šalje svoje stripove.

"Trudim se da prikažem i autore koji možda nisu toliko poznati u svetu, mada ima i onih koji su izuzetno poznati, i da to predstavim našoj publici u Srbiji i regionu. Svaka godina donosi autore iz neke druge zemlje. Praktično smo pokrili sve kontinente, osim Afrike, a svi stripovi koje smo objavili su donirani od strane autora", rekao je Branko Đukić i pozvao Apatince da u narednim danima pogledaju postavku u galeriji “Meander”.

izvor:apatisnkenovine.rs

 

Šta ćete danas kuvati?

Saveti šefova kuhinje

Neodoljivi deserti